naar Marker Nieuws indexpagina
Rotary Monnickendam verkoopt kalenders voor goede doel KNRM Marken

Overlevingspakken zijn voor KNRM station Marken onontbeerlijk om reddingen op het water van Gouwzee en Markermeer veilig uit te kunnen voeren. Een aantal pakken is aan vervanging toe en daarom heeft de ‘Sterren Stralen’ decemberactie van Rotary Monnickendam dit jaar als doel om geld in te zamelen voor deze nieuwe overlevingspakken.
 
De overlevingspakken zorgen ervoor dat de vrijwillige redders van KNRM station Marken niet (teveel) afkoelen bij het te water gaan en zijn behoorlijk prijzig. Rotary Monnickendam heeft daarom dit jaar een ludieke actie bedacht om een flinke bijdrage in te zamelen, zodat er minimaal 4 overlevingspakken aangeschaft kunnen worden.
 
Waterlandse verjaardagskalender
Omdat reguliere acties dit jaar, in de anderhalve meter samenleving, niet mogelijk zijn heeft de Rotaryclub besloten het over een andere boeg te gooien. Speciaal voor de actie van dit jaar zijn unieke Waterlandse verjaardagskalenders gemaakt. Foto Community Waterland heeft hieraan bijgedragen door prachtige Waterlandse natuurfoto’s ter beschikking te stellen en de kalender is door de Rotaryclub zelf ontwikkeld. Door een aantal sponsoren te vinden voor de realisatie van de kalender is deze voor slechts € 10 te koop.
 
Verkooppunten
De kalender kan op Marken worden gekocht bij:
Bistro Cafetaria 'De Verkeerde Wereld', Buurterstraat 20
Schoonheids instituut 'Beauté Pour Vous', Kerkbuurt 90
In de winkel van Marker Streekproducten, Oosterpad 2
 
In Monnickendam is de kalender verkrijgbaar bij:
NiMO Boek, Kerkstraat 53
• Havenkantoor van Jachthaven Waterland, Galgeriet 5
 
 Ook in Purmerend is een verkooppunt bij AllOffice Kuipers, Newtonstraat 30.
 
De kalender is tot slot nog te bestellen bij de Rotaryclub zelf. Stuur daarvoor een e-mail naar knrm@rcmonnickendam.nl.
 
Ideaal kerstgeschenk
De Waterlandse verjaardagskalender is een ideaal kerstgeschenk voor onder de boom of in het kerstpakket. De kalender is niet alleen praktisch én mooi, maar draagt ook bij aan het kerstgevoel. Wie de kalender koopt, draagt ten slotte ook bij aan het verwezenlijken van de wens van KNRM Marken voor nieuwe overlevingspakken.
 
Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. In de regio Waterland zijn 6 clubs actief, te weten: RC Purmerend, RC Purmerend-Waterland, RC Purmerend-Weidevenne, RC Purmerend-Polderland, RC Landsmeer en RC Monnickendam.
 
RC Monnickendam bestaat uit 37 leden en komt normaal gesproken wekelijks op dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur bijeen in Van der Valk Hotel Volendam.

           

Bron: Rotary Monnickendam, woensdag 11 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina