naar Marker Nieuws indexpagina
Koen Visser haalt restafval op in de historische kern van Marken
Tijdens z’n rondje draagt Koen ook een mondkapje, wat voor zijn leeftijd niet hoeft, “Maar als bescherming voor m’n klanten”, aldus Koen
 
Restafval wordt niet meer opgehaald in de historische kern van Marken sinds eind oktober en dat bracht de twaalfjarige Koen Visser op het idee om tegen een kleine vergoeding per vuilniszak deze taak op zich te nemen. Een idee wat vele ouderen reeds hebben omarmd.
 
Toen bekend werd dat de gemeente Waterland geen vuilniszakken meer ging ophalen in de historische kern van Marken, heeft Koen meteen een aankondiging opgesteld en in diverse brievenbussen in zijn buurt verspreid, dat hij deze taak wel op zich wilde nemen voor twee kwartjes per vuilniszak.
 
In de historische kern kunnen bewoners wel een mini-container (140 liter) krijgen van de gemeente Waterland, maar vele kunnen deze kleine kliko niet kwijt in hun tuin. Daar komt nog bij dat de container maar één keer per vier weken wordt geleegd.
 
Voor de jeugdige Marker ‘ondernemer‘ is het een mooie bijverdienste en ook z’n ‘klanten’ zijn er super blij mee. Op vrijdagmiddag tussen vier en vijf uur maakt Koen z’n rondje en inmiddels heeft hij vijftien klanten. Tijdens z’n rondje draagt Koen ook een mondkapje, wat voor zijn leeftijd niet hoeft, “Maar als bescherming voor m’n klanten”, aldus Koen.
 
Op zoek naar een groter vervoermiddel
Koen gebruikt nu een kruiwagen voor het vervoer, maar hij is eigenlijk op zoek naar een wat groter vervoermiddel (bijvoorbeeld een ‘duivenkarretje’), waarmee hij wat meer vuilniszakken tegelijk mee kan nemen, want in de kruiwagen passen gemiddeld drie á vier zakken.
 
Voor z’n veelal oudere klantenkring, is het niet alleen het ophalen van het restafval, maar Koen heeft ook nog een sociale functie, omdat hij veelal ook nog een vriendelijk gesprekje heeft met z’n clientèle.
 
Wilt u ook gebruik maken van de diensten van Koen, stuur een mail naar info@MarkerNieuws.com en de redactie zal het verzoek doorsturen.
 
Het artikel is in samenspraak met de ouders van Koen tot stand gekomen

Bron: PepProductions, vrijdag 6 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina