naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland geeft € 70,- voor verduurzamen eigen woning
Gemeente Waterland stelt € 70.000,- budget beschikbaar
 
Alle ongeveer 5.000 huishoudens met een eigen eengezinswoning ontvangen deze week een brief van de gemeente Waterland met een voucher van € 70,- om hun woning te verduurzamen. Wethouder Astrid van de Weijenberg overhandigde de eerste voucher aan Erigone Koolen in Zuiderwoude.

Wethouder van de Weijenberg: ”Wij werken in Nederland en dus ook in Waterland aan een duurzame toekomst, met zo min mogelijk CO2-uitstoot. Dat begint bij goed isoleren, want wat je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken. En dat is bovendien ook nog goedkoper. Om inwoners daar bij te helpen, is deze actie. En er volgen er meer".
Erigone Koolen: “Erg leuk dat ik als eerste bewoner de voucher in ontvangst mag nemen. Ik denk dat wij het gaan besteden aan duurzame producten voor onze slaapkamer en huiskamer. Die wilden we toch gaan opknappen en verduurzamen, dus de voucher komt goed van pas.”
 
Energiebesparende producten
De energiebesparende producten zoals tochtstrips, led-lampen en radiatorfolie kunnen in een (online) winkel naar keuze gekocht worden. Naderhand kunnen bewoners het geld terugvragen met de unieke code op de voucher. In totaal heeft de gemeente € 70.000,- budget beschikbaar gesteld, maar op=op.
 
Meer informatie is te vinden op www.winstuitjewoning.nl
 
 

 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 2 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina