naar Marker Nieuws indexpagina
'Laten we met elkaar zorgen voor betere tijden'
Bericht van burgemeester Sicko Heldoorn
 
Beste inwoners van Waterland,
 
Voor iedereen een enorme teleurstelling dat de besmettingen met het coronavirus  in de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland regio en ook onze gemeente zo snel zijn toegenomen. We behoren helaas tot de regio’s in Nederland waar de meeste besmettingen plaats vinden. De situatie is zeer ernstig geworden en strengere maatregelen waren helaas onontkoombaar. We moeten deze maatregelen naleven anders kunnen we de snelle verspreiding van het virus niet keren en krijgen we met nog meer beperkingen in leven en werken te maken.
 
 De nieuwe maatregel zijn onder meer:
• Niet meer dan drie mensen per dag thuis ontvangen;
• Met niet meer dan vier mensen buiten afspreken;
• Werk zoveel mogelijk thuis;
• Doe een mondkapje op in besloten openbare ruimtes, zoals winkels;
• Iedereen die klachten heeft laat zich testen en gaat bij een positieve testuitslag in thuisisolatie;
• Wanneer een huisgenoot positief getest is, gaat u tien dagen in quarantaine;
 
Als iedereen zich inzet moeten we erger kunnen voorkomen.
 
Mijn medeleven gaat uit naar mensen die ziek worden en hun naasten. Maar ook naar de medewerkers in de Zorg die weer vol aan de bak moeten, terwijl ze nauwelijks van de eerste golf zijn bekomen. Onze horecaondernemers krijgen voor de tweede keer te maken met sluiting van hun bedrijf, wat een enorme tegenvaller. Maar ook  jongeren worden hard geraakt, ze kunnen niet meer sporten, niet meer uitgaan of chillen met vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer.
 
Bedenk dat we deze opofferingen allemaal doen ter bescherming van elkaar. Oudere en kwetsbare bewoners overleven een besmetting wellicht niet. Maar ook jongere mensen kunnen ernstig ziek worden.
 
Laat de moed niet zakken en pas je aan, aan de nieuwe werkelijkheid. Steun elkaar, check af en toe hoe het met de buren gaat, bel ouderen en vraag of ze iets nodig hebben. Vriendelijkheid, medeleven en menselijkheid dat sleept ons door deze moeilijke tijden.
 
Laten we met elkaar zorgen voor betere tijden.
 
Vriendelijke groet,
Sicko Heldoorn
Burgemeester Waterland
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 22 oktober 2020

naar Marker Nieuws indexpagina