naar Marker Nieuws indexpagina
Feestdagen en corona
 
Op feestdagen komen veel mensen samen. Zoals tijdens Halloween en Sint-Maarten. Dat kan zorgen voor meer kans op verspreiding van het coronavirus. Hieronder vindt u tips om tijdens de feestdagen rekening te houden met de coronamaatregelen.
 
Optocht Halloween
De Halloweenoptocht gaat dit jaar niet door in verband met de coronamaatregelen.
 
Langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten
Gaat u samen met uw kind langs de deuren bij Halloween of Sint-Maarten? Ga dan alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deuren. Houd minimaal 1,5 meter afstand van de bewoners en draag voor de zekerheid een niet-medisch mond- en neusmasker. Organiseer geen activiteiten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen.
 
Zingen, dansen en muziek maken
Kinderen tot en met 12 jaar mogen bij feesten en optochten of intochten zingen.
 
Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen zingen niet mee.  

Kinderen tot 18 jaar mogen met elkaar dansen, zowel binnen als buiten. Voor jongeren van 13 tot 18 jaar geldt wel het maximum aantal personen (binnen en buiten).
 
 Bent u 18 jaar of ouder? Dan mag u alleen in de buitenlucht dansen met minimaal 1,5 meter afstand tot anderen. Behalve als u danst met iemand uit uw eigen huishouden.
 
Schminken, make-up en haar
Bij schminken of haren doen is het niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren. U leest op de website van het RIVM hoe u in deze situaties de kans op besmetting zo klein mogelijk maakt.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 21 oktober 2020

naar Marker Nieuws indexpagina