naar Marker Nieuws indexpagina
Wethouder Bas ten Have treedt af
 
Wethouder Bas ten Have (D66) treedt met onmiddellijke ingang af. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door de andere wethouders.
 
Bas ten Have was sinds mei 2018 wethouder en had de volgende portefeuilles, Financiën, Onderwijs, Toerisme en Recreatie, Cultuur, de Kernraden, Sport, Landschap en Economische zaken.
 
Bas ten Have:
“De afgelopen tweeënhalf  jaar heb ik met veel plezier en inzet mogen meewerken aan een mooier, sportiever en socialer Waterland. Het is nu tijd om politieke verantwoordelijkheid te nemen voor tekortkomingen in het begrotingsproces. Tegelijkertijd ligt er een mooie begroting waarmee de gemeente weer vooruit kan. Ik dank de collega’s voor de samenwerking en zie de realisatie van de ambities voor de Waterlandse gemeenschap met vertrouwen tegemoet.”
 
Burgemeester Sicko Heldoorn: “Ons college betreurt, maar respecteert Bas ten Have zijn besluit. Wij spreken onze waardering uit voor het vele werk dat hij voor de gemeente Waterland heeft verzet. Wij zullen deze sympathieke en gewaardeerde collega missen.”
 
Tijdelijke portefeuilleherverdeling
  Financiën: Jelle Kaars
  Onderwijshuisvesting: Jelle Kaars
  Onderwijs: Astrid van de Weijenberg
  Toerisme en recreatie: Ton van Nieuwkerk
  Cultuur: Ton van Nieuwkerk
  Kernraden: Astrid van de Weijenberg
  Sport: Ton van Nieuwkerk
  Landschap: Astrid van de Weijenberg
  Economische Zaken:Ton van Nieuwkerk
  Pontje Ilpendam: Astrid van de Weijenberg/Ton van Nieuwkerk
  Marktcommissie: Astrid van de Weijenberg
 
 Ontslagbrief aan Gemeenteraad in pdf 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 20 oktober 2020

naar Marker Nieuws indexpagina