naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - ASV Arsenal
Seizoen 2020-2021, zaterdag 3 oktober 2020, uitslag 1-2
Marken kan juichen, nadat Patrick Bond 1-1 heeft gescoord
Kort wedstrijd verslag
Door overheidsmaatregelen werd er om half drie thuis zonder publiek afgetrapt tegen ASV Arsenal uit Amsterdam . Bij Marken ontbrak Ramon Veerman wegens een schorsing, Amine Aboutaleb was niet fit genoeg om te startten en voor hem in de plaats stond Sebastiaan Peereboom in de basis. Yort Willems (keeper) kon door omstandigheden niet op tijd aanwezig zijn en daardoor moest Ywan Blijleven onder de lat die al een wedstrijd bij het 2de in de benen had.
 
De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd met veel druk naar voren waar Marken geen antwoord op had. En de 7de minuut waren zij al dicht bij de openingsgoal toen de keeper van Marken onder de bal doorging. Marken kwam nauwelijks onder de druk uit maar loerde op een eventuele counter. Pas in de 20ste minuut was er een goede aanval van Marken te noteren over de rechterkant door Jeffrey Schilder. Een minuut later lag de 0-1 in het net, bij en diepe bal randje buitenspel kwam de keeper van Marken ten onrechte uit zijn goal en werd de bal door Sven Gomes in het lege doel geschoten. Drie minuten later werd de stand al snel weer gelijk getrokken, een aanval over rechts werd door Mohammed el Boughali voor de goal gegeven en in tweede instantie door Patrick Bond tegen de touwen geschoten 1-1. Kort hierna redde Ywan Blijleven op randje zestien uitstekend bij balverlies op het middenveld. De wedstrijd verliep hierna moeizaam voor beide ploegen zonder dat er mogelijkheden werden gecreëerd, Marken kon geen vuist maken mede door het vele balverlies en Arsenal koos voor de lange bal die eenvoudig onschadelijk werden gemaakt. In de blessuretijd van het eerste bedrijf werd de wedstrijd al beslist, bij het uitkomen kwam de keeper buiten de zestien wat een vrije trap opleverde. Uit deze vrije trap vanaf de zijkant werd bij de 2de paal de 1-2 binnen gewerkt door Fons Nijenhuijs. Na 3 minuutjes blessuretijd floot scheidsrechter Dorrestijn voor de rust en kon men terug kijken op een toch wat teleurstellend eerste bedrijf.
 
Na de thee bleef keeper Ywan Blijleven achter in de kleedkamer en kwam Yort Willems in het veld en verder was de ploeg ongewijzigd. De eerste mogelijkheid was nu voor de thuisploeg in de 52ste toen een afstandsschot van Sebastiaan Peereboom met moeite kon worden gestopt. Kort hierna een vrije schietkans voor Arsenal die rakelings naast ging. Ook Marken was wederom dreigend toen een schot/voorzet van Luke de Waart tot corner werd verwerkt. Maar ook in het tweede bedrijf speelde Marken moeizaam en kwam bijna niet onder de druk uit. Rond de 70ste minuut werd Roy Honingh naar de kant gehaald en voor hem kwam Maurice Gerritsen in het veld om zo mogelijk meer druk naar voren te kunnen zetten. Deze “omzetting” leverde al snel een corner op zonder gevaar. In de 73ste minuut kroop Marken door het oog van de naald nadat eerst de bal met moeite was gestopt door Yort Willems en vervolgens tegen de onderkant van de lat werd geschoten en weer het veld insprong. Uit de tegenaanval was Marken dreigend met een mooie aanval die door Mohammed niet kon worden afgerond. Een paar minuten later werd eerst een uitbraak van Arsenal door Niek van Diepen uitstekend verdedigd en schoten zij van afstand rakelings naast de goal. In de slotfase zetten Marken nog wel druk naar voren maar dat leverde vrijwel niets op. In de 87ste kwam Tijs Klaver in het veld voor de licht geblesseerde Simon Tol. De laatste minuten van deze toch wel moeizame partij moest Marken weer met 10 man afmaken omdat Mohammed el Boughlali tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen, speelt ook (nog) te vaak geďrriteerd met veel balverlies.
Na 6 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van deze sfeerloze, geen publiek, en ook teleurstellende wedstrijd die eigenlijk vanaf de eerste minuut op de mat werd gelegd. Niek van Diepen werd terecht tot man of the match uitgeroepen wat tevens de verhouding in het veld aangaf
 
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Jong Holland op het programma aanvang 15.00 uur, ook dan weer zonder publiek.
 
met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
Net als bij Quick Boys- IJsselmeervolgels, stonden vaste supporters op afstand toch te kijken
Luke de Waart probeert de aanvoeder van Arsenal te omspelen
Mohammed el Boughlali aan de bal
Sebastiaan Peereboom (rechts) lijkt iedereen naar voren te willen bewegen
Sliding van Niek van Diepen
Jeffrey Schilder in actie
Mohammed el Boughlali
Patrick Bond (10) in actie en Luke de Waart (9) kijkt toe

Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 3 oktober 2020

naar Marker Nieuws indexpagina