naar Marker Nieuws indexpagina
Programmaboekje S.V. Marken - ASV Arsenal
zaterdag 3 oktober 2020, aanvang 14.30 uur
Dames en heren, jongens en meisjes, allemaal hartelijk welkom op ons sportcomplex ‘Nooitgedacht’ voor de tweede thuiswedstrijd in de zaterdag tweede klasse A, seizoen 2020-2021 SV MARKEN–ASV ARSENAL. Spelers en begeleiding uit Amsterdam Zuid worden hierbij van harte welkom geheten. Normaal gesproken zou ook het bestuur en de supporters van de bezoekende club, in dit geval ASV Arsenal, welkom geheten zijn, maar momenteel is het even niet normaal.
 
Na de ongetwijfeld bekende persconferentie van afgelopen maandag is het namelijk niet toegestaan om supporters langs de lijn van alle sportaccommodaties in Nederland te hebben. Doordat het virus met het c-woord weer oplaait hebben we het te doen met de verscherpte maatregelen die de regering ons oplegt, hoe vervelend het ook is. Het voelt toch een beetje alsof we door de UEFA gestraft zijn voor ongeregeldheden met de supporters.
 
Net als vorige week hebben we dus met een unieke situatie te maken. Was het vorige week een sportief uniek feit in de vorm van een tegenstander die we niet eerder tegenkwamen, dit keer is het een wedstrijd zonder publiek. Maar het kan nog unieker: deze wedstrijd wordt namelijk via een livestream uitgezonden!
 
Omdat onze trouwe aanhang niets liever zou willen dan deze wedstrijd te kunnen zien, hebben MES Marken en SV Marken de handen ineengeslagen. Door de ervaringen die MES Marken met de lockdown bingo uitzendingen heeft opgedaan is het mogelijk dit te doen. Een geweldig stukje samenwerking op ons mooie eiland! Hopelijk lukt het de beelden goed door te laten komen en dat u van de wedstrijd kan genieten.
 
Een tweede handreiking naar het publiek is dat dit programmaboekje ook te downloaden is vanaf de website van SVMarken. Zo is het dus toch nog een beetje als vanouds. En als dit downloaden aanslaat zou het zomaar kunnen dat dit meer gaat gebeuren, maar sowieso bij de wedstrijd tegen Purmersteijn op 17 oktober, omdat die wedstrijd nog net in de drie weken valt waar de huidige richtlijnen in vallen. Goed, laten we ons eens op voetbal richten.
 
SV Marken behaalde vorige week een krappe maar wel lekkere zege op ASC Waterwijk. Ondanks dat de ploeg van Ron van der Velde de wedstrijd met negen (!) man eindigde (een rode kaart en een blessure nadat er al drie keer was gewisseld waren hier debet aan), bleven de punten op Marken. In de beginfase van de competitie is het altijd prettig om snel van de ‘nul’ af te komen en een goede start te hebben. Laten we hopen dat het goede gevoel van vorige week doorgezet kan worden tegen ASV Arsenal. Dat dit geen sinecure gaat worden blijkt wel uit de ontmoetingen van vorig seizoen, toen ASV Arsenal beide keren met de winst aan de haal ging, 3-2 en 0-1. Aan de andere kant is het dus tijd voor sportieve revanche op de ploeg die hun thuiswedstrijden onder de rook van het Olympisch Stadion speelt. ASV Arsenal is een gevolg van de fusie tussen ASV en Arsenal in 1956. Tot zover bekend heeft de naam Arsenal niets van doen met de club uit Noord Londen, dat het Emirates Stadium bespeeld. De clubkleuren doen dat overigens ook niet suggereren.
 
Net als SV Marken begon ASV Arsenal het seizoen met winst en verlies. Gewonnen werd er bij OSV (0-1), verloren werd er van titelkandidaat nummer 1 HBOK (ook 0-1). De doelpunten zijn vooralsnog dus duur bij ASV Arsenal, dat topscorer Tyrell Perri naar AMVJ zag verkassen. Een andere garantie voor goals, Mick Hurks, speelt nog wel voor de ploeg van trainer Imro Wielkens, die aan zijn derde seizoen is begonnen. Vroeg in het seizoen spelen we dus al een soort ‘zespuntenwedstrijd’, hoewel je dat in dit stadium van de competitie snel hebt natuurlijk. Wel is het zo dat je bij winst een goede start maakt, dat geldt voor beide clubs. ASV Arsenal zal dus met dezelfde ideeën als SV Marken het veld opstappen, we zijn gewaarschuwd!
 
Op 2 mei 2020 werd ASV Arsenal opgeschrikt door het vreselijke bericht dat voorzitter Wim Teuling na een kort ziekbed was overleden op zeventig jarige leeftijd. Teuling was hét gezicht van de club,  een echte ‘Mister ASV Arsenal’ en ook bij SV Marken een graag geziene gast. Doordat door de covid-19 pandemie alle sport in Nederland stillag, kon er niet echt afscheid genomen worden van Wim Teuling. Dit werd vorige week op indrukwekkende wijze alsnog gedaan, voor de thuiswedstrijd tegen HBOK.
 
Volgende week speelt SV Marken de uitwedstrijd bij Jong Holland in Alkmaar, waarbij de aanvang 15:00 uur is. De eerstvolgende thuiswedstrijd na vandaag is op zaterdag 17 oktober tegen Purmersteijn. Helaas zijn beide wedstrijden dus zonder publiek. Mochten de maatregelen niet langer dan drie weken gelden, dan is de eerste thuiswedstrijd waar weer publiek bij mag zijn op 31 oktober tegen HFC EDO. Tussendoor speelt SV Marken op 24 oktober bij SV Zandvoort.
 
SV Marken 2 speelt vandaag thuis tegen FC VVC 2 uit Nieuw-Vennep. Na de zure nederlaag tegen Stormvogels 2 is het zaak dat het team van Jaap Boes de eerste zege van het seizoen boekt, anders wordt de start een valse. De JO19-1, dat ook dit seizoen onder leiding staat van Gertjan Peter Kamstra, speelt vanmiddag in Naarden tegen NVC JO19-2. Aannemende dat de eerste wedstrijd van het seizoen alsnog als winstpartij de boeken in gaat doet dit team het crescendo tot op heden. Hopelijk kan deze goede lijn vanmiddag worden doorgezet.
 
Verder wensen wij alle teams van SV Marken alle succes in de wedstrijden die ze vandaag spelen. Fijne wedstrijd!
 Bovenstaande in pdf inclusief extra informatie 

Bron: Sportvereniging Marken, zaterdag 3 oktober 2020

naar Marker Nieuws indexpagina