Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - A.S.C. Waterwijk
Seizoen 2020-2021, zaterdag 26 september 2020, uitslag 2-1
Luke de Waart (9) duelleert met een speler van Waterwijk om de bal
Trainer Ron van de Velde van Marken stuurde na de uitstekende partij van vorige week, helaas zonder punten, dezelfde spelersgroep het veld in alleen stond de weer herstelde Yort Willems nu weer onder de lat.

Marken begon furieus aan deze eerste thuiswedstrijd en kreeg in de eerste 10 á 11 minuten al diverse mogelijkheden de scoren te openen. Toch leek Marken in de 12de minuut op achterstand te komen maar de ingekopte bal was in buitenspel positie. Kort hierna een identieke situatie, maar nu werd de bal bij de tweede paal naast geschoten. De wedstrijd verliep in een behoorlijk hoog tempo, met veel kleine overtredingen, en ging redelijk gelijk op. Precies halverwege het eerste bedrijf kwam Marken op voorsprong, een diepe bal over de linkerkant werd door Luke de Waart vanaf de achterlijn panklaar voor gegeven en door Patrick Bond snoeihard binnen geschoten 1-0. Rond het halfuur kreeg Waterwijk een vrije trap vanaf 20 meter recht voor het doel te nemen maar zonder gevaar. Hierna was Marken weer zeer dichtbij de tweede goal, toen uit een voorzet van Amine Aboutaleb Nicky Roele vrij voor de goal werd gezet. In de slotfase kreeg Marken nog een vrije trap randje zestien maar in de stand kwam geen verandering meer voor de thee. Al met al een prima eerste helft in een hoog tempo met veel mogelijkheden voor Marken in de begin fase.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers en startte Marken matig en zette Waterwijk gelijk druk in de begin fase. Toch was het de thuisploeg die in de 50ste minuut tot scoren kwam. Een uitbraak van Marken door de midden werd wederom door de goed spelende Luke de Waart afgespeeld op Nicky Roele die met een prachtige lob vanaf de linkerkant de 2-0 op het scorebord zette. Waterwijk was een stuk beter uit de kleedkamer gekomen maar tot mogelijkheden leidde dit niet. Tien minuten na de pauze kon Amine Aboutaleb niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Sebastiaan Peereboom. Nadat eerst Marken vanuit een corner had over gekopt maakte Waterwijk in de 62ste minuut de aansluitingsgoal. Na wat gefrommel voor de goal werkte Mitch Vogel de 2-1 binnen. Een minuut of 5 later waren de gasten dichtbij de gelijkmaker maar redde Yort Willems uitstekend. Ook Marken was dreigend met een diagonaal schot van Nicky Roele die tot corner werd getikt. Ruim een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werd een diagonaal schot van Luke de Waart met moeite uit het doel getikt. In de 81ste minuut kwam Ramon Veerman in het veld voor de moe gestreden Luke de Waart die onder luid applaus het veld verliet en later terecht tot de 'Man of the match' werd uitgeroepen. Kennelijk was Ramon Veerman teleurgesteld want binnen één minuut pakte hij al een gele kaart en vijf minuten later zijn tweede en kon gaan douchen en Marken met 10 man verder. Kort in de blessuretijd was er een scrimmage voor het doel van Marken maar de bal ging over de goal. Verder in de blessuretijd, 100st minuut, viel Roy Honingh geblesseerd uit en moest Marken met 9 man verder. Al eerder, 93st minuut, was Dominic Zeeman in het veld gekomen voor Nicky Roele.

Na 11 minuten !!, was wel veel oponthoud geweest, extra tijd floot de matig fluitende scheidsrechter van Waveren voor het einde van de wedstrijd. Marken kon terug kijken op een goede en wat matige tweede helft waarin in hard was gewerkt en een prima resultaat bereikt.