naar Marker Nieuws indexpagina
Meeste verjaardagen in gemeente Waterland in de maand juli
Op 25 april & 14 mei vieren 64 Waterlanders hun/haar geboortedag
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een overzicht uitgebracht van het aantal jarigen per dag in Nederland. Maar dit ook uitgesplitst per gemeente. Zo zijn in Waterland de meeste verjaardagen in de maand juli en op 25 april & 14 mei vieren 64 Waterlanders hun/haar geboortedag.
 
In bijna iedere gemeente is er elke dag wel iemand jarig. Maar hoeveel dat er zijn per dag? Tja, voor dat soort informatie moet je bij het CBS zijn. In het onlangs verschenen maatwerk "Verjaardagen in Nederland in 2020" is op die vraag dan ook het antwoord te vinden.

Op de website van het CBS is de lijst te downloaden (in Excel) met het aantal jarigen per gemeente per dag van mensen die in Nederland geboren zijn en op 1 januari 2020 in Nederland woonden. In de gemeente Waterland zijn de meeste verjaardagen in de maand juli, in totaal 1.433. Daarin wijkt Waterland af van de landelijke maand met de meeste verjaardagen, want landelijk gezien zijn er in mei 1.305.220 verjaardagen.

Landelijk gezien zijn dit jaar de meeste mensen jarig op 25 september (vandaag). In totaal 43.950 mensen. In Waterland vierden de meeste mensen hun verjaardag op 14 mei en 25 april, op beide dagen zijn 64 mensen jarig.
 Geboortedag informatie gemeente Waterland in pdf 

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), vrijdag 25 september 2020

naar Marker Nieuws indexpagina