naar Marker Nieuws indexpagina
Bewoners verzorgingshuis ‘Swaensborch’ getrakteerd op vis
Vrijwilligers in de keuken van Swaensborch
 
Jaarlijks vindt er in september in verzorgingshuis ‘Swaensborch’ in Monnickendam een vis eet festijn plaats. De traditie is begonnen met Bert van Stalborch, die met vrijwilligers de vismaaltijd in de keuken van het huis bereidde. Afgelopen vrijdag was het voor de bewoners weer zover.
 
Het gonsde al een aantal dagen rond in het Atrium van ‘Swaensborch’. Als je daar rond liep en een bewoner beneden was, werd er nu en dan vaak gevraagd: “Gaan we vrijdag vis eten en hoe gaat het dan?” Vooral door de nieuwe bewoners, die nog niet weten dat dit al een echte traditie is binnen het verzorgingshuis.
 
Het werd een complete feestdag, helaas zonder de muzikale inbreng van de ‘Gouwzee kapel’. Tussen de middag werd er afgetrapt met een lichte maaltijd bestaande uit soep, broodje kroket en een toetje. Dit op zich werd al erg gewaardeerd door de bewoners. Rond 15.00 uur druppelde de bewoners één voor één naar binnen in het Atrium, waar zij werden ontvangen met een wijntje of iets fris of zelfs een glaasje water. Toen iedereen aan tafel zat en ook de bewoners uit de aanleunwoningen aanwezig waren, werd er rond gegaan met toastjes gerookte paling. Dit was reeds een goed begin.
 
In de keuken werden ondertussen de aardappels en de groente en natuurlijk de vis klaar gemaakt. Veel bewondering was er dan ook voor de koks onder leiding van Ada Evers. Er werd voor een tweede keer rondgegaan met drankjes en daarna werd door een groot aantal vrijwilligers de maaltijd bestaande uit opgerolde scholfilé met aardappels en rode kool opgediend, zowel op de afdeling en de afdeling kleinschalig wonen als ook in de twee huiskamers.  Een ieder genoot volop. Voor de mensen die niet van vis hielden was een lekkere bal gehakt. De maaltijd werd afgesloten met een heerlijk bakje roomijs en een leuk cadeautje.
 
De vismiddag is mede mogelijk gemaakt door:
Firma P. de Boer (vis)
De firma D. Schaap (groente en ijs)
Wijn Affairs (de drankjes)
Slagerij Spronk ’t Spil (gehaktballen)
Tours en tickets (cadeautje)
 
En  iedereen die heeft meegeholpen om dit tot een (vis)feest te maken
 

Bron: Swaensborch, woensdag 23 september 2020

naar Marker Nieuws indexpagina