naar Marker Nieuws indexpagina
Jan Commandeur wint Marker Jeu de Boules competitie 2020
Pieter Schipper & Jan Commandeur winnen dubbelkampioenschap
Alle Jeu de Boulers van zondagmiddag met op de voorgrond de uitgereikte prijzen

De Marker Jeu de Boules competitie 2020 werd afgelopen zondag afgesloten. Jan Commandeur mocht als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. Pieter Schipper en Jan Commandeur kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap. Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken.

In de afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen (A-poule). Uiteindelijk werd Jan Commandeur winnaar, tweede werd Jan Peereboom en derde Sijmen Commandeur van het seizoen 2020. De drie finalisten speelden allen één keer tegen elkaar, waarbij Jan Commandeur twee partijen won (13-5 tegen Sijmen en 14-10 tegen Jan). Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. Bij dit onderdeel waren er drie finalisten duo’s, welke allen één keer tegen elkaar speelden. Pieter Schipper en Jan Commandeur wonnen twee partijen (13-8 tegen Pietertje Commandeur en Maritje Schipper en 13-5 tegen Pieter de Wit en Jan Peereboom).

Zondagmiddag werd er ook in een B-poule gespeeld. De finale werd gespeeld tussen Marie Appel en Pietertje Commandeur. Pietertje won met 13-11 en kreeg een beker overhandigd.

Ook dit seizoen werd er een ‘Triple Toernooi’ gespeeld. Winnaars werden Sijmen Commandeur, Maritje Schipper en Geertje Zeeman. De ‘Triple kampioenen’ mochten een grote kan sangria in ontvangst nemen.

Bob Sinkeler
Tijdens de prijsuitreiking werd ook stil gestaan bij het overlijden van Bob Sinkeler, de maker van het kunstwerk 'Sang Real de Boules', op 4 september jongstleden. Bij een minuut stilte werd stil gestaan bij het heen gaan van deze trouwe jeu de bouler.

* WEDSTRIJDEN *
* PRIJSUITREIKING *
de ‘Triple kampioenen’, v.l.n.r. Geertje Zeeman, Sijmen Commandeur en Maritje Schipper

De beker aan de winnaar van de B-poule, Pietertje Commandeur (links), werd uitgereikt door Marie Appel

Pieter de Wit reikte de prijs uit voor het winnen van het dubbelkampioenschap aan Jan Commandeur en Pieter Schipper