Karakteristieken & Foto's: FC Aalsmeer - S.V. Marken
Seizoen 2020-2021, zaterdag 19 september 2020, uitslag 3-2
Nicky Roele (14) heeft 1-1 gescoord. Luke de Waart (9) viert ook de gelijkmaker
Vandaag dan eindelijk de start van de competitie 2020-2021 met gelijk een behoorlijk sterke tegenstander, uit tegen FC Aalsmeer. Na een matige voorbereiding, resultaten, en inmiddels uitgeschakeld in het bekertoernooi, 3x verloren, moest het vandaag toch echt gaan gebeuren. Bij Marken waren er in de basis twee mutaties ten opzichte van de vorige week, Jeffrey Schilder op de rechtsback positie en de weer fitte Amine Aboutaleb rechtshalf, verder zaten alle overige beschikbare spelers op de bank, maar dat moest duidelijk nog even wennen.

Binnen 3 minuten spelen lag de 1-0 al in het net bij Marken toen Aalsmeer wel heel makkelijk een aanval over de linkerkant kon opzetten en diagonaal via de binnenkant van de paal binnen schoot door Daan Vaneman. Een minuut later lag de tweede goal in het net maar werd wegens buitenspel afgekeurd en Marken inclusief het meegereisde publiek kwam met de schrik vrij. Nog binnen de 10 minuten spelen was de thuisploeg wederom zeer dreigend maar nu zonder succes.  Marken worstelde met de wedstrijd en kwam sporadisch van de eigen helft maar gaf vrijwel geen kansen of mogelijkheden weg. Pas halverwege het eerste bedrijf was Marken voor het eerst echt dreigend toen een schot uit een voorzet van Mohammed werd geblokt en tot corner verwerkt. Verder waren er in deze fase van de wedstrijd geen acties voor beide doelen te noteren. Marken kwam geleidelijk aan iets beter in de wedstrijd wat resulteerde in een vrije trap randje 16 van Mohammed die tot corner werd getikt. Ook de thuisploeg was 10 minuten voor de thee dichtbij een goal maar de kopbal van dichtbij werd tot corner getikt. In de slotfase eerst nog een prima aanval over links van Marken en kwam Aalsmeer nog tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van Ywan Blijleven. Al met al een redelijk eerste bedrijf, onder zeer zomerse omstandigheden, van Marken met een opvallend goed spelende Amine Aboutaleb.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en verraste vriend en vijand door binnen 2 minuten spelen de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een aanval over rechts opgezet door Mohammed el Boughlali werd door Amine Aboutaleb voor de goal gezet en door Nicky Roele snoeihard binnen geschoten 1-1. Een kleine tien minuten later kwamen de gastheren alweer bijna op voorsprong maar een diepe bal werd op tijd onschadelijk gemaakt door de keeper van Marken. De wedstrijd leek gelijkwaardig en Marken zette iets meer druk naar voren zonder mogelijkheden te creëren. Maar de thuisploeg was rond de 65ste minuut tot twee keer toe dichtbij weer een voorsprong, eerst zeer gevaarlijk dichtbij de goal en even later gingen zij alleen op de keeper af. In de 67ste minuut werd Luke de Waart naar de kant gehaald en Ramon Veerman in het veld gebracht en was al snel dreigend met een afstandsschot net over de kruising. Marken had de wedstrijd redelijk onder controle al probeerde de thuisploeg iets meer druk naar voren te zetten. Met als gevolg dat Marken in de 76ste uit een diepe bal op een 1-2 voorsprong kwam, Mohammed rondde met een schitterende passeer beweging prima af. De buit was hier mee uiteraard nog lang niet binnen maar deze stand was wel boven ieders zijn verwachting vanmiddag. Een kleine tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd een wat onnodige overtreding op het randje van de zestien, deze terecht gegeven vrije trap werd door Mike Dam in de uiterste hoek geschoten 2-2. Nog steeds een prima resultaat maar twee minuten later werd de wedstrijd in het nadeel van Marken beslist. Uit een wat onoverzichtelijke situatie werd van dichtbij de 3-2 door Calvin Valies tegen de touwen gewerkt. In de slotminuten nog een kopbal van dichtbij door Amine Aboutaleb net over en tevens in buitenspel positie.

Na 7 minuten blessuretijd floot de goedleidende scheidsrechter Stuurman voor het einde van deze enerverende wedstrijd waarin keihard is gewerkt maar toch met een tikkeltje teleurstellend resultaat al was dit ver boven de verwachting gelet op de matige voorbereiding. Maar een puntje had meer dan verdiende geweest. Nu staan er eerst twee thuiswedstrijden op het programma.

zaterdag 26 september, aanvang 14.30 uur : S.V. Marken - ASC Waterwijk
zaterdag 3 oktober, aanvang 14.30 uur : S.V. Marken - ASV Arsenal