naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen
Naar aanleiding van persconferentie van vrijdag 18 september
Mark Rutte, doventolk Corline Koolhof en Hugo de Jonge tijdens de persconferentie op vrijdag 18 september in de Hondsrugzaal
 
Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team (OMT)  en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur.
 
De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s:
Amsterdam-Amstelland
Rotterdam-Rijnmond
Haaglanden
Utrecht
Kennemerland
en Hollands Midden
In deze zes regio’s neemt het aantal besmettingen momenteel het hardst toe.
 
Overkoepelend zijn 3 maatregelen afgekondigd:
 Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
 
   Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
 
  Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.
 
Daarnaast nemen de zes regio’s specifieke maatregelen per regio.
 
 www.rijksoverheid.nl/coronavirus 
  Ook Irma Sluis was vrijdag weer doventolk

Bron: Rijksoverheid, vrijdag 18 september 2020

naar Marker Nieuws indexpagina