naar Marker Nieuws indexpagina
Marker Charity Ride voor MES en KWF
Strava Club Marken fietst zaterdag 19 juni 2021 325 km voor twee goede doelen

Onze uitdaging 325 km fietsen voor Marker Evenementen Stichting (MES) en KWF Kankerbestrijding.
 
Zaterdag 19 juni 2021 gaan we met Strava Club Marken voor de ultieme uitdaging: 325 kilometer op de racefiets om geld in te zamelen voor de Marker Evenementen Stichting en KWF Kankerbestrijding. Van het ingezamelde geld gaat 50% naar de MES en 50% naar KWF.
 
Waarom MES?
De Marker Evenementen Stichting is al jaren een begrip op Marken. Ze zetten zich belangeloos in om jaarlijks verschillende evenementen op Marken te organiseren. Net zoals veel andere organisaties ondervinden ook zij de negatieve gevolgen van COVID-19. Veel reeds geplande evenementen konden niet door gaan. In 2021 bestaat de MES 25 jaar. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om deze geweldige organisatie een steuntje in de rug te geven zodat ze iets moois kunnen organiseren voor hun jubileum.
 
Waarom KWF?
Nog steeds krijgt één op de drie mensen in Nederland de diagnose kanker. Iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel eens te maken gehad met deze verschrikkelijke ziekte. Sinds de oprichting van KWF in 1949
is de overlevingskans voor mensen met kanker meer dan verdubbeld. Maar wetenschappelijk onderzoek
blijft noodzakelijk. KWF bestrijdt niet alleen deze ziekte maar zet zich ook in voor een beter leven mét kanker. Juist in deze onzekere tijden blijft het noodzakelijk dat er geld wordt ingezameld zodat KWF door kan blijven gaan met het werk dat zij doen.
 
Over Strava Club Marken
Strava Club Marken is een enthousiaste groep wielrenners uit Marken of met een link naar Marken: Arie Kes, Cees Teerhuis, Cornelis Zeeman, Eric Stoker, Dominique de Groot, Jeffrey Schilder, Nico Kes, Jesper Visser, Patrick Boes, Robert Evers, Pieter de Groot, Remco Roos, Richard Blijleven en Stefan Stooker.
 
De route
Start en finish is op de haven van Marken. De route leidt ons rond het Markermeer langs vele mooie plaatsen.
 
Help ons
Steun ons. Elke bijdrage is welkom. We zouden het geweldig vinden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de MES en KWF. Alvast ontzettend veel dank!

Tijdens onze voorbereidingen houden we je op de hoogte van dit unieke evenement.

         

Bron: Strava Club Marken, zaterdag 12 september 2020

naar Marker Nieuws indexpagina