naar Marker Nieuws indexpagina
Bingomaster Eddy geeft startsein voor Marker Charity Ride
een doneeractie voor de MES en KWF Kankerbestrijding
 
Vrijdagavond werd tijdens de 'Marker Kermis Thuis Bingo' het startsein gegeven voor de Marker Charity Ride. Vanuit ‘studiotent’ Verkeerde Wereld aan de Buurterstraat werd dit gedaan tijdens de derde ‘Marker Lockdown Bingo’ uitgezonden via YouYube en het kanaal van Kerk TV Marken, georganiseerd door de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
Door de coronacrisis kon de MES geen evenementen meer organiseren en omdat ook een deel van de Marker sponsors het moeilijk hebben, omdat ze niet of minder kunnen ondernemen, werd een derde ‘online’ Bingo georganiseerd, die je thuis kon meespelen via YouTube. Vele prijzen waren geschonken, maar de MES heeft ook vanuit de verkoop van de bingokaarten prijzen aangekocht bij Marker winkeliers. En er was niet alleen een ‘normale’ bingo, maar ook een ‘Bingoplus’. Dit laatste betrof een loterij. Iedereen kon z’n bingo inleg verhogen en deed mee met deze verloting.
 
Bingomaster Eddy Schipper opende even na achten de ‘show’ en vertelde nog wat huishoudelijke mededelingen en toen kon de ‘online’ bingo beginnen. Andere bestuursleden, op RIVM afstand, ondersteunden hem, met een Facebook redactie en het controleren van een bingo, welke via Whatsapp werd doorgestuurd en vervolgens gecontroleerd.
 
Startsein Marker Charity Ride
Na ronde één werd door de bingomaster het startsein gegeven voor de Marker Charity Ride. Dit betreft een doneeractie van wielerclub 'Strava Club Marken'.
 
Zaterdag 19 juni 2021 met start & finish op de Marker haven
Zaterdag 19 juni 2021 gaat de Strava Club Marken voor de ultieme uitdaging: 325 kilometer op de racefiets om geld in te zamelen voor de Marker Evenementen Stichting en KWF Kankerbestrijding. Van het ingezamelde geld gaat 50% naar de MES en 50% naar KWF. Start en finish is op de Marker haven. Tijdens de uitzending werd een promofilm getoond en de QR-code, waarmee men naar de doneerpagina wordt geleid. 
 
Er waren totaal vijf bingo rondes met twee prijzen per ronde. De eerste prijs kon gewonnen worden met een vol bovenste rijtje en de tweede, een wat grotere prijs, kon gewonnen worden met een volle kaart. Alle prijzen waren gesponsord.
 
Postman and the Ramblers
In de pauze tussen ronde één en ronde twee was er ook een muziekquiz. De muzikale nummers werden gespeeld door Postman and the Ramblers ondersteund met Jurry van Veen. Via Whatsapp konden de antwoorden worden doorgegeven.
 
Na de bingo gaf Postman and the Ramblers een muzikale toegift aan deze avond.
 
‘Bingo Smikkelbox’
De gezamenlijke Marker horeca kon ook een graantje meepikken, door het aanbieden van een ‘Bingo Smikkelbox’, welke bestond uit warme & koude hapjes. Voor een leuk prijsje kon deze worden besteld en werd tijdens de bingo aan huis bezorgd.
 
Wederom een geslaagde 'online' bingoavond voor de MES en de vele deelnemers op en buiten Marken.
 

Bron: PepProductions, vrijdag 11 september 2020

naar Marker Nieuws indexpagina