naar Marker Nieuws indexpagina
Eigenaar grijze Mazda verhoord

 
Dodelijk ongeval Marken
Laatste update: vrijdag 11 september 2020, 09:44 uur
Zaaknummer: 2020155342
Datum delict: zaterdag 25 juli 2020
Plaats delict: Nabij Zuiderwoude (N518, hectometerpaaltje 9,3)
 
 HEEFT U EEN TIP OVER DEZE ZAAK? (klik op deze link) 
 
 
 
De politie Noord-Holland heeft woensdag 9 september 2020 gesproken met de eigenaar van de grijze Mazda die meer dan vermoedelijk betrokken is geweest bij het dodelijk ongeval op 25 juli in Zuiderwoude. De man, een 28-jarige inwoner van Duitsland, is door tussenkomst van een Nederlandse advocaat (advocaat Anis Boumanjal, red.) vrijwillig naar Noord-Holland gekomen, waar hij is verhoord.
 
De politie heeft vastgesteld dat de eigenaar van de auto de bestuurder was ten tijde van het ongeval. De man wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. Dat is een misdrijf op basis van de Wegenverkeerswet. De bestuurder is op het politiebureau aangehouden en na verhoor heengezonden. De man blijft verdachte in deze zaak, maar mag het verdere onderzoek in vrijheid afwachten.
 
Geen voorlopige hechtenis
De beslissing om de man niet langer vast te houden hangt samen met de aard van de verdenking: het verlaten van een plaats ongeval is geen strafbaar feit waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan. Verdachte kan dus niet langer worden vastgehouden.
 
Lopend onderzoek
De nabestaanden zijn op de hoogte gesteld van de verdenking, het verhoor en de voortgang van het onderzoek. Gedurende het lopend onderzoek, doet de politie geen nadere inhoudelijke mededelingen.
 
 
Nadere info uit het AD in pdf

Bron: Politie.nl, vrijdag 11 september 2020

naar Marker Nieuws indexpagina