naar Marker Nieuws indexpagina
Kledingactie 'Mensen in Nood' 2020
zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 12.00 uur
Alle kleding is in vuilniszakken gestopt
 
In overleg met de directie van Mensen in Nood  zijn wij van plan om de kledingactie dit najaar 'gewoon' door te laten gaan. De datum is zaterdag 24 oktober 2020.
 
Maar uiteraard niet 'gewoon'!!  Veel dingen, ook de kledingactie, kan niet gewoon doorgaan!! Daarom hebben we diverse maatregelen op touw staan, waarmee we denken verantwoord de actie te kunnen houden. Het koffiedrinken doen we in een open tent op het pleintje voor de Duivenvereniging, waarbij we koffietafels goed verspreid neerzetten.
 
Alle ophalers vragen we de fiets mee te nemen, zodat chauffeurs alleen met hun huisgenoten in de auto zitten en de anderen per fiets heen en weer kunnen rijden.
 
Alle huishoudens vragen we de zakken/dozen buiten te zetten, zodat we niet hoeven aan te bellen en alle spullen moeten overhandigen. Op deze manier hebben we langs de deuren niet met 1,5 m afstand te maken.
 
En vrijwilligers die het liefst met een mondkapje helpen, vragen we om dit mee te nemen van huis. Ook zullen we een voorraadje hebben in geval mensen het vergeten zijn. Verder zorgen we voor plastic handschoenen voor degenen die daarvan gebruik willen maken. 
 
Er is één toilet beschikbaar in het gebouw, maar we vragen iedere vrijwilliger zoveel mogelijk tevoren thuis naar het toilet te gaan.
Wij hopen dat alle helpers, van welke leeftijd dan ook, met deze hoofdmaatregelen bereid zijn om ons toch te helpen met de kledingactie.
 
Uiteraard blijven we nauwgezet de ontwikkelingen volgen en beslissen dichter bij de datum definitief of een verantwoorde actie op zaterdag 24 oktober aanstaande mogelijk is.
 
                                                                                                      Nelie Springer-Zeeman
                                                                                                      Eef Visser
 

Bron: Eef Visser, vrijdag 11 september 2020

naar Marker Nieuws indexpagina