naar Marker Nieuws indexpagina
In quarantaine: vervelend maar noodzakelijk
 
Burgemeesters van Zaanstreek-Waterland roepen inwoners op: als u in quarantaine moet, blijf thuis en wacht totdat u de uitslag van uw test hebt ontvangen.
 
De besmettingscijfers van het coronavirus lijken op dit moment redelijk stabiel. Dat is natuurlijk erg fijn. Dat is ook het gevolg van de vele mensen die de voorschriften van het RIVM netjes opvolgen. Tegelijkertijd moeten we voorzichtig blijven. Dat betekent dat we ons goed aan het quarantainebeleid houden als dat nodig is. Vervelend, maar noodzakelijk. Voor de gezondheid van de mensen om ons heen.
 
In quarantaine: vervelend maar noodzakelijk
Afgelopen weken zijn veel Nederlanders teruggekomen van vakantie. Een groot deel heeft vakantie gevierd in eigen land. Een deel van onze inwoners komt echter terug uit het buitenland. Soms komen mensen terug uit zogenoemd ‘oranje’ gebied. Mensen die daar vandaan komen, moeten 10 dagen in quarantaine.
 
In quarantaine na vakantie
Dat is natuurlijk vervelend. Je moet binnen blijven en kunt geen vrienden of familie ontmoeten. Toch is het nodig, ook al ben je getest. Als u besmet raakt met het coronavirus, duurt het namelijk tussen de 2 en 14 dagen voordat u klachten krijgt. De meeste mensen krijgen binnen 10 dagen klachten. Een test is altijd een momentopname. De test laat niet zien of u de ziekte nog gaat ontwikkelen. Het is belangrijk dat u tot die tijd thuisblijft. En dat u zich bij (milde) klachten opnieuw laat testen. Het is dus voor de gezondheid van uw omgeving belangrijk dat u zich aan de voorschriften houdt.
 
Andere redenen voor thuisquarantaine
Ook als u zware klachten heeft die passen bij corona, blijft u in quarantaine. Zware klachten zijn koorts en benauwdheid. Datzelfde geldt ook voor uw huisgenoten als deze zware klachten of corona hebben. Ook dan is het belangrijk dat u uw omgeving beschermt en zelf in quarantaine gaat.
 
Alle informatie over quarantaine is te vinden op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/in-thuisquarantaine-door-corona
 
Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, vrijdag 4 september 2020
naar Marker Nieuws indexpagina