naar Marker Nieuws indexpagina
Zwemmeland 2020 in coronatijd
zondag 6 september start & finish op 'Het Hemmeland'
 
Opzet 2020
De editie 2020 zal vanwege de onduidelijkheid rond de corona restricties anders van opzet zijn. Het zwemparcours zal dit jaar worden gewijzigd van ¨De oversteek¨ naar een ¨Heen en weer terug¨ rondje.
 
Omdat de 1,5 meter regel niet kan worden gehandhaafd in de bus en op de pier van Marken (wellicht volgend jaar weer). Het Rescue team zal in en om dit rondje de wacht houden, deelnemers bijstaan en schepen, boten en jetski´s weren, samen met de redders van Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) station Marken. Er wordt contact gehouden via marifoon en portofoons. In geval van extreem weer kunnen alle zwemmers aan boord worden genomen.
 
Route
De zwemroute is in een grote lus van 3,5 km uitgezet langs drie grote gele zeilboeien op de 1, 2 en 3 km. Daartussen liggen een dertigtal gele skippyballen die de te zwemmen route aangeven. Deze skippyballen moeten de deelnemers rechts passeren. Elke kilometer wordt duidelijk aangegeven met een grote gele opblaasbare “zeilboei”.
 
Komen zwemmers te dicht bij in de snelvaarbaan/waterskibaan, dan worden zij door de volgboten weer op de juiste koers gebracht.
 
Alle informatie op www.Zwemmeland.com
 
 
 Archief 'Zwemmeland' 

Bron: Zwemmeland, dinsdag 1 september 2020

naar Marker Nieuws indexpagina