naar Marker Nieuws indexpagina
Nu ook elektrische deelauto op Marken
Voorlopig een Renault Zoë, later volgt een Skoda Citigo e-iV
Chardy van Riel met de Renault Zoë voor de windmolens van Coöperatie Windenergie Waterland
 
Elektrische deelauto’s staan reeds binnen de gemeente Waterland in Monnickendam en Broek in Waterland en vanaf heden ook op Marken. De deelauto op Marken staat gestationeerd op de gemeentelijke parkeerplaats en is vanaf heden te reserveren. Beheerder van deze deelauto op Marken is Chardy van Riel.
 
Het autodeelproject met elektrische auto’s in Waterland is gestart door Stichting Duurzaam Waterland (SDW) en het project wordt gefinancierd uit de opbrengst van de twee windmolens van de Coöperatie Windenergie Waterland, langs de N518. MRA-Elektrisch heeft de laadinfrastructuur geleverd. De elektrische deelauto’s worden opgeladen met duurzame stroom uit de regio.
 
Op Marken staat voorlopig een Renault Zoë van het bouwjaar 2018 en is afkomstig van een serie deelauto’s van SDW uitgevoerd door MyWheels. De auto staat bij een van de laadpalen op de gemeentelijke parkeerplaats, wat overigens ook zijn vaste parkeerplek is. “Dit is de tijdelijke auto voor nu, want in de komende weken komt er uiteindelijk een gloednieuwe auto, de Skoda Citigo e-iV. Deze elektrische auto is van hetzelfde model als de Volkswagen UP! en de Seat Mii, heeft iets minder actieradius dan deze Zoë, maar kan wel weer snelladen aan de snelweg, wel zo handig”, aldus Chardy. Interesse? Kijk dan eens op www.MyWheels.nl. Tik ‘Marken’ in bij ‘Waar wil je de auto ophalen’ en de ‘Marker auto’ volgt op het scherm.
 
Hoe kan ik een auto huren?
Om ervoor te zorgen dat je de auto's van SDW kan huren, dien je je als eerste aan te melden op https://sdwaterland.nl/deelauto/aanmelden/. Volg de stappen op het scherm en je krijgt vervolgens een bevestigingsemail, waarin een link staat voor het aanmaken van een account op MyWheels. Ook dien je de ‘MyWheels-app’ te installeren op je smartphone. Via je smartphone dien je de auto te openen. Als je een MyWheels-account hebt kun je een auto reserveren.
 
“Als beheerder kan je bij mij terecht over vragen over de auto, als er iets niet lukt of je hebt een probleem. Eigenlijk alles wat met de auto te maken heeft. Je kan mij bereiken door mij via MyWheels te contacteren middels de berichten functie”. Bij je eerste rit krijg je tien euro korting, maar met m’n persoonlijke uitnodiging krijg je nog eens tien euro korting, zie https://mywheels.nl/uitnodigen/chardy3167”, vertelt Chardy enthousiast.
 
Wat zijn de kosten?
De deelauto op Marken kost € 2,25 per uur (maximaal € 18,= per dag) en € 0,14 per kilometer. Je betaalt altijd een geschat voorschot kilometer bedrag en een eigen risico premie.
Als je de auto voor zes uurtjes wilt huren en je rijdt 100 kilometer kost de auto :
 
Huur van de auto
6 uur * € 2,25
€ 13,50
Kilometers
100 * € 0,14
€ 14,00
Eigen risico verzekering
 
€   3,50
 
 
------------
Totaal:
 
€ 31,00
 
“De is auto is zeker een idee voor mensen zonder auto, die met bijvoorbeeld een minder mobiel familielid naar een ziekenhuis controle moet. Je rijdt dan van deur tot deur”, aldus Chardy.
 

Bron: PepProductions, woensdag 19 augustus 2020

naar Marker Nieuws indexpagina