naar Marker Nieuws indexpagina
Jan Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2020
Jeu de boules ”Désespérance” vierde 15-jarig bestaan met open kampioenschap
 
Jeu de Boules Club ‘Désespérance’ op Marken bestaat vijftien jaar en dat werd afgelopen weekend gevierd met het Marker Open Jeu de Boules 2020. Winnaar werd Jan Peereboom. In de finale won hij met 2-1 van Pieter de Wit. Peereboom kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen. 
 
Op een stralende zondag werd met zeventien personen begonnen aan de verjaardag van de plaatselijke jeu de boulesclub met het spelen van het openkampioenschap enkel spel. De 17 deelnemers werden verdeel in 4 poules van 3 x 4 personen en 1 x 5 personen. De personen die in de eindstand van de poule de eerste twee plaatsen wisten te pakken speelden in de volgende ronde om de cup met de grote oren, de nummers drie speelden om de winnaarscup van de verliezers, terwijl de nummers vier en de enige nummer vijf speelden om het ontlopen van de poedelprijs.
 
Het werd een waar boules festijn, waarbij de hitte van de dag, de spelers dwong om tot het uiterste te gaan. Het complete dagprogramma zorgde voor prachtige wedstrijden en soms hilarische momenten. Cees ontmoette 'Madam Fanny' na een 13-0 nederlaag en Maritje schakelde topfavoriet Klaas uit.
 
Poedelprijs
Nieuwkomer Cees deed het verder fantastisch en eindigde als tiende. Zijn ega viel de poedelprijs ten deel, poule rivaal Luutje won namelijk haar laatste wedstrijd waardoor zij op het nippertje ontsnapte aan de eer om de poedelprijs in ontvangst te mogen nemen.
 
Winnaarscup van de verliezers
Geertje was de beste van de verliezers en mocht de gouden replica, de kleine vorm van de cup met de oren, in ontvangst nemen na drie winstpartijen in die poule.
 
Finale
De finale werd door Pieter de Wit en Jan Peereboom gespeeld. Na twee sets stond het 1-1 en een derde set moest de beslissing brengen, daarin trok Jan de set en daarmee de titel naar zich toe.
 
Voor de prijsuitreiking werd er een toast gedaan met de deelnemers op het 15-jarig bestaan van de jeu de boules en op diegene die er niet bij konden zijn.
 
Cees Geertje met kleindochter Samantha, de jongste supporter van het Jeu de Boules
 Archief 'Jeu de Boules op Marken' 

Bron: Jan Commandeur, dinsdag 18 augustus 2020

naar Marker Nieuws indexpagina