naar Marker Nieuws indexpagina
Steun 'Juliana' tijdens de Deen Sponsor Actie
Net als bij Deen is het bij Juliana ‘lekker thuiskomen’
Christelijke Muziekvereniging 'Juliana' bestaat al 110 jaar. Wij vinden het belangrijk met elkaar muziek te maken en mensen te vérmaken met die muziek. We zijn er trots op om onder onze leden, donateurs en fans al generaties lang trouwe betrokkenheid te zien. Deze sociale rol in de kleine dorpskern staat bij het bestuur dan ook hoog in het vaandel. Daarnaast heeft de vereniging als doel het culturele erfgoed in de vorm van onze Marker klederdracht te promoten. Vandaar dat dit ons kostuum is bij de (meeste) optredens. Uiteraard willen wij dit alles graag nog vele jaren voortzetten.
 
Net als bij Deen is het bij Juliana ‘lekker thuiskomen’
Hiervoor is een gezonde aanwas van jeugdleden en doorgroei van leerlingen erg belangrijk. De afgelopen jaren hebben wij hierin geïnvesteerd door diverse malen in samenwerking met de basisschool en tijdens lokale festiviteiten zoals de Marker Havenfeesten projecten aan te bieden om kinderen kennis te laten maken met muziek en instrumenten. Hier konden zij bijvoorbeeld instrumenten leren kennen, uitproberen of zelfs tijdelijk in bruikleen nemen om te oefenen. Dit heeft er toe geleid dat wij ons orkest 2 jaar geleden hebben mogen uitbreiden! De vereniging heeft naast een Mallet Band, een Leerlingen/Jeugd Orkest en een Groot Orkest nu ook een Opstap Orkest waar beginnende leerlingen kunnen wennen aan en genieten van samenspel. In totaal telt Juliana momenteel 88 leden en 26 leerlingen waarvan er 12 in dit opstaporkest spelen. Hoe leuk is het dat bij de vereniging nu letterlijk 3 generaties actief zijn! Net als bij Deen is het bij Juliana dus ‘lekker thuiskomen’. En procentueel gezien zijn deze cijfers natuurlijk een enorm potentieel voor ons ledenbestand.
 
Helaas heeft dit succes financieel een nadelige tegenhanger. Pas als zij voldoende les hebben gehad en enthousiast zijn om door te stromen, worden deze ‘opstappers’ lid en betalen (de ouders) het jeugd tarief voor contributie. De vereniging draagt tot die tijd de kosten voor les- en theorieboeken en het onderhoud van de instrumenten die zij van de vereniging in bruikleen hebben. (Ter indicatie: een lesboek kost al snel € 20,- en een nieuw muziekstuk rond de € 100,-.) Maar nu veel inkomsten uit optredens in 2020 door de corona crisis zijn weggevallen staat dit onder druk. De eerste prioriteit ligt dan namelijk bij het onderhoud van instrumenten van betalende leden. Dit is een grote zorg voor de vereniging die wij niet direct bij de ouders willen neerleggen, want de muzieklessen kosten immers ook al veel geld. De financiële opsteker via de Deen Sponsoractie is dus zeer welkom om de voortgang van ons leerlingenbeleid ook het komende seizoen te kunnen waarborgen.
 
Wij vragen daarom dan ook aan iedereen om de munten die u ontvangt bij uw DEEN Boodschappen tijdens de DEEN Sponsoractie van zondag 16 augustus tot en met zaterdag 5 september (ook) in onze koker te doneren. En mocht u de boodschappen een keertje buiten Marken halen. Neem de munten dan mee en stop ze alsnog op Marken in een koker, en vergeet dan natuurlijk die van Juliana niet!
 
Namens alle leden, jong en oud, hartelijk dank!
Christelijke Muziekvereniging Juliana
 www.julianamarken.nl 
Bovenstaande kunt u ook terugvinden als bijlage bij 'Ons Streekblad' van donderdag 20 augustus 2020

Bron: Christelijke muziekvereniging 'Juliana', woensdag 12 augustus 2020

naar Marker Nieuws indexpagina