naar Marker Nieuws indexpagina
Zomerexpositie in Broeker Kerk
Met ook vier tekeningen van Marken
 
Van woensdag 15 juli t/m zondag 23 augustus 2020 is een tentoonstelling te zien van tekeningen, aquarellen en prenten van drie voormalige Broeker kunstenaars: Paula Thies, Jaap Nieuwenhuis en Willem van Bree.
 
Het werk van deze drie Broeker kunstenaars is voor het eerst gezamenlijk te zien. De ruim 40 werken, waaronder ook tekeningen van Marken, Monnickendam en Zuiderwoude, worden tijdens de tentoonstelling te koop aangeboden. De tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking met Betty van Bree, de ‘schatbewaarder’ van zowel haar vader als haar vroegere buren en latere vrienden.
 
Marken
Er zijn nog 4 prachtige werken van Marken te koop, allen getekend/geschilderd door Paula Thies.
 
Het werk van de drie Broeker kunstenaars dateert van de jaren vijftig tot en met de jaren tachtig. Onderwerp is veelal het dorp en zijn omgeving, die de kunstenaars elke dag weer inspireerden. Hun gedeelde passie betekent echter niet dat zij alle drie hetzelfde soort werk maakten. Het tegendeel is waar. Hun kunst weerspiegelt hun onderling zeer verschillende persoonlijkheden. Kunst is een kwestie van kijken, maar iedereen ziet wat anders.
 
Broeker Kerk
Kerkplein 13
1151 AH Broek in Waterland
 
 https://broekerkerk.nl/zomerexpositie-2020/ 

Bron: Broeker Kerk, dinsdag 11 augustus 2020

naar Marker Nieuws indexpagina