naar Marker Nieuws indexpagina
Marker Open Jeu de Boules kampioenschap 2020
zondag 16 augustus 2020
 
Petanque ‘désespérance’ bestaat vijftien jaar, oftewel de Jeu de Boules Club van Marken bestaat 15 jaar.
 
Zondag 16 augustus wordt dit gevierd met het Open Kampioenschap. Wie mee wil doen is van harte welkom. De inschrijving start om 11.30 uur en de wedstrijden om 12.00 uur.
 
 Hoe het begon....
Op zaterdag 27 augustus 2005 is de Jeu de Boules officieel geopend op het complex van Sportvereniging Marken. Dat is dus 15 jaar geleden. Na de fusie van de zaalvoetbalverenigingen met S.V. Marken werd al snel het idee geboren om naast het zaalvoetballen ook te gaan jeu-de-boulen.
 
Zo gezegd zo gedaan en binnen enkele weken lag daar een prachtige jeu de boules baan, volledig gefinancierd door de zaalvoetballers. Sinds die tijd wordt er elk jaar een Open Kampioenschap gehouden en een competitie gespeeld. Nu dus 15 jaar verder, ja waar blijft de tijd, is de jeu de boules niet meer weg te denken bij S.V. Marken.
 
De baan ligt er alsof die er altijd heeft gelegen, maar wie het zich goed herinnert was dat een plek, begroeit met gras, en bij een beetje regen stond het daar onder water. Met veel plezier wordt er recreatief een balletje gegooid en inmiddels is het een redelijk vaste groep die het spelletje goed beheersen en dan ook iedere keer aanwezig zijn bij de geplande wedstrijden. Maar natuurlijk is er door de jaren heen door velen de bal in de baan geworpen en leverde dat prachtige wedstrijden op met even zo vele verrassende winnaars.
 
 Archief 'Jeu de Boules op Marken' 

Bron: Jan Commandeur, maandag 10 augustus 2020

naar Marker Nieuws indexpagina