naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland per 10 augustus 2020
basisregels blijven belangrijk
 
De voorzitter van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze geldt per 10 augustus 2020. De noodverordening is gebaseerd op het landelijke beleid om het coronavirus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.
 
In de nieuwe noodverordening staan regels die gaan over onder meer de horeca, het onderwijs en studie- en studentenverenigingen. Zo gaat de horeca binnen én buiten werken op basis van reservering en worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Alle maatregelen die vanaf 10 augustus in de regio Zaanstreek-Waterland gelden, zijn hier te vinden. 
 
De nieuwe noodverordening biedt de mogelijkheid om, indien nodig, gebieden of locaties aan te wijzen waar het verplicht is om niet-medische mondkapjes te dragen door personen van 13 jaar en ouder. We houden nauwlettend de ontwikkelingen in de gaten en monitoren de effectiviteit van de inzet van niet-medische mondkapjes in andere regio’s. Vooralsnog is de inzet hiervan in onze regio nog niet aan de orde.
 
Basisregels blijven belangrijk
Vanzelfsprekend blijven ook alle basisregels van kracht. Het blijft belangrijk dat we 1,5 meter afstand houden, onze handen wassen en drukte vermijden. En heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat uzelf testen. Meer informatie over de landelijke aanpak van het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.
 
 Noodverordening per 10 augustus 2020 
Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, maandag 10 augustus 2020
naar Marker Nieuws indexpagina