naar Marker Nieuws indexpagina
Wie herkent deze Mazda 3 Hatchback?
'Verdachte' auto op camerabeelden: politie zoekt grijze Mazda in onderzoek dood Tamar
 
Dodelijk ongeval Marken
Laatste update: woensdag 5 augustus 2020, 12:30 uur
Zaaknummer: 2020155342
Datum delict: zaterdag 25 juli 2020
Plaats delict: Zuiderwoude (N518, hectometerpaaltje 9,3)
 
 HEEFT U EEN TIP OVER DEZE ZAAK? (klik op deze link) 
 
Op zaterdag 25 juli 2020 werd rond 04.00 uur de 14-jarige Tamar van Marken gevonden op de Waterlandse Zeedijk (N518) in de buurt van  Zuiderwoude. In het onderzoek naar haar overlijden, is de politie op zoek naar informatie over een (donker)grijze Mazda 3 en een drietal voorwerpen die gevonden zijn in de berm waar het ongeval plaatsvond.
 
Wie herkent deze auto? 
Dit model Mazda 3 is gebouwd tussen 2010 en 2014 en heeft witte kentekenplaten. Het kenteken is echter niet te lezen en we weten op dit moment dan ook niet uit welk land het voertuig komt. In een groot aantal landen in onder meer Duitsland en Oost-Europa worden witte kentekenplaten gebruikt. In sommige gevallen zijn ook Nederlandse kentekens wit.

Camerabeelden 
Deze Mazda 3 is te zien op camerabeelden die in de nacht van het ongeluk zijn gemaakt. Op die beelden is te zien dat de Mazda om 03.09 uur op de parkeerplaats aan de Kruisbaakweg op Marken aankomt. Ruim twee uur later, rond 05.30 uur, zien we twee personen dan enige tijd naar de voorkant van de grijze Mazda 3 kijken. De voorkant van de auto is niet op de beelden te zien. Even later rijdt de Mazda 3 dan van de parkeerplaats af, Marken in.
De politie komt graag in contact met deze twee personen en roept hen op zich bij de politie te melden.

Voorwerpen 
(onder de video staan foto's van de voorwerpen)
Tijdens het onderzoek is in de berm op de Waterlandse Zeedijk een aantal voorwerpen gevonden, waarvan het rechercheteam op dit moment niet weet wat het zijn. Het gaat om een zwart dopje, een stukje kunststof met een groen streepje en een stukje kunststof voorzien van een rood streepje. 
 
Vragen
Herkent u (één van de) twee personen op de beelden? Mogelijk in combinatie met de Mazda 3. Of heeft u informatie over deze Mazda 3 en heeft u deze auto op of rond 25 juli 2020 ergens zien rijden? En wij komen ook graag in contact met mensen  die meer weten over de getoonde voorwerpen, die mogelijk afkomstig zijn van een auto. Weet u om wat voor voorwerpen het gaat en waar ze voor gebruikt worden? We horen het graag.

Informatie kunt u sturen naar het e-mailadres:
onderzoekmarken@politie.nl. Bellen kan ook via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Of vul het tipformulier in. 
 
Voorwerpen
   
   
Onderstaand een 'still' uit de YouTube video en de tweede foto is een beeld van de situatie van vandaag
De gele pijl geeft de parkeerplaats van de Mazda uit de video weer

Bron: Politie.nl, woensdag 5 augustus 2020

naar Marker Nieuws indexpagina