naar Marker Nieuws indexpagina
Overleden meisje uit Marken onderwerp van gesprek in 'Op1'
Het programma begint om 22.25 uur en wordt uitgezonden op NPO1
 
Dinsdagavond 28 juli is het politieonderzoek naar het overleden 14-jarige meisje uit Marken onderwerp van gesprek in het televisieprogramma ‘Op1’ dat om 22.25 uur wordt uitgezonden op NPO1.
 
Het meisje verliet in de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.00 uur haar ouderlijk huis op Marken. De politie, die na een melding van vermissing op zoek was naar het meisje, reed over de Zeedijk tussen Monnickendam en Marken toen zij het lichaam van het slachtoffer aantroffen. Uit onderzoek blijkt dat het meisje zwaar letsel had opgelopen, hoogstwaarschijnlijk door een verkeersongeluk. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk.
 
De politie doet een beroep op de betrokken bestuurder om zich te melden. Daarnaast wil de politie een goed beeld krijgen wat er die nacht tussen 01.00 en 04.00 uur met het slachtoffer is gebeurd, waar zij is geweest en met wie zij eventueel heeft gesproken. Daarvoor is het van groot belang dat getuigen zich melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
 
In het onderzoek heeft de politie onder meer gezocht naar auto’s die verse aanrijdingsschade hebben. Die vier voertuigen worden nader onderzocht en zijn op dit moment nog niet teruggeven aan de eigenaren.
 
Op1
'Op1’ is een veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen. Vanavond is de presentatie in handen van Margje Fikse en Kefah Allush.
 
Het Noord-Hollandse Marken is in rouw gedompeld, want in de nacht van vrijdag op zaterdag verongelukte de 14-jarige Tamar. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar de tiener is hoogstwaarschijnlijk aangereden door een voertuig waarvan de bestuurder is doorgereden. Van een mogelijke dader ontbreekt vooralsnog elk spoor. Te gast zijn Trijntje, de moeder van Tamar, Ed Schildknegt van de politie en predikant Huib Klink van de Protestantse Gemeente Marken.
(bron : Op1)
 

Bron: Politie.nl, dinsdag 28 juli 2020

naar Marker Nieuws indexpagina