naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland per 1 juli 2020
1,5 meter blijft de norm
 
Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Hiervoor is een nieuwe noodverordening opgesteld, die per 1 juli geldt voor de regio Zaanstreek-Waterland.
 
De basisregels blijven gelden: blijf thuis bij klachten en laat je dan ook testen, werk zoveel mogelijk thuis, handen wassen, 1,5 meter afstand houden en drukte vermijden. Ben je benauwd en/of heb je koorts? Dan moeten alle huisgenoten thuisblijven. 
 
Naast deze voorwaarden die voor ons allemaal gelden, is er een aantal randvoorwaarden die gelden bij de algemene openstelling per 1 juli. Lees hier de basisregels voor binnen en buiten en in het vervoer.
 
Alle maatregelen zijn terug te vinden in de noodverordening van 1 juli 2020. Kijk op www.vrzw.nl voor informatie over de noodverordening in onze regio. Voor andere vragen over de aanpak van het coronavirus en de maatregelen, kijk dan op de landelijke website waar vragen en antwoorden te vinden zijn.
  
Met deze maatregelen doen we er met elkaar alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en de gezondheid van onze inwoners zoveel mogelijk te beschermen. Als er 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden, voorkom je dat je besmet raakt. Maar nog belangrijker, dit voorkomt dat anderen weer besmet worden. Het is nu van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven. Samen houden we vol. Want corona onder controle houden, dat kunnen we alleen samen.
 
 Noodverordening per 1 juli 2020 
Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, dinsdag 30 juni 2020
naar Marker Nieuws indexpagina