naar Marker Nieuws indexpagina
Zoeken naar sociale huurwoning gaat veranderen
Van 2 juni t/m 28 juli 2020 kunnen inwoners een reactie geven op het voorstel
 
 De woonruimteverdeling voor sociale huurwoningen in Amstelland-Meerlanden, Amsterdam en Zaanstreek-Waterland gaat veranderen.
 
Het voorstel voor een nieuwe verdeling is dinsdag 26 mei door vijftien colleges van B&W, waaronder Waterland, vrijgegeven voor inspraak. Er wordt een puntensysteem geïntroduceerd waarbij naast inschrijftijd en actief zoeken ook specifieke omstandigheden een rol gaan spelen. Daarmee willen gemeenten en corporaties recht doen aan woningzoekenden die een extra steun in de rug nodig hebben. Vanaf dinsdag 2 juni 2020 kunnen alle inwoners een reactie geven op het voorstel.
 
Voor meer informatie over het voorstel voor de nieuwe regels kijk op www.socialehuurwoningzoeken.nl.
 
Inspraak
Van dinsdag 2 juni tot en met zondag 28 juli 2020 kunnen inwoners van Waterland een reactie geven op het voorstel. Eind 2020 wordt door de vijftien gemeenteraden een besluit genomen over het voorstel. U kunt uw reactie richten aan het College van B&W, Postbus 1000, 1140 BA Monnickendam onder vermelding van ‘woonruimteverdeling’. U kunt ook per email reageren, stuur uw reactie naar gemeente@waterland.nl onder vermelding van ‘woonruimteverdeling’.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 4 juni 2020

naar Marker Nieuws indexpagina