naar Marker Nieuws indexpagina
Scholieren met de Marken Express naar school
De Marker scholieren klaar voor de overtocht
 
Scholieren uit Marken gingen dinsdagmorgen met de boot naar school. Leerlingen van het ‘Don Bosco College’ in Volendam en Scholen Gemeenschap ‘De Triade’ in Edam kunnen van deze mogelijkheid gebruik van maken. Op vertoon van de schoolpas kunnen zij gratis de overtocht over de Gouwzee maken. De fiets mag ook (gratis) mee.
 
Dinsdag is het middelbaar onderwijs weer stapsgewijs opgestart. Hierbij moeten de scholen zorgvuldige maatregelen nemen om het risico van besmetting te beperken, waaronder 1,5 meter afstand houden tussen alle aanwezige personen in deze instellingen. Daarnaast moeten de scholen aan leerlingen vragen waar mogelijk niet met het openbaar vervoer te komen. En dat laatste bracht de Volendam Marken Express op het idee om een geste te maken naar de Marker leerlingen.
 
De leerlingen moeten zich van tevoren opgeven bij de Volendam Marken Express, zodat de rederij weet welke en hoeveel personen er meevaren. Van de eerste afvaart maakte veertien leerlingen gebruik. Om 07.45 uur voer de MS 'Jan Smit' de haven van Marken uit richting Volendam.
 
Mondkapje verplicht
De 'World Famous Ferry' vaart op dit moment volgens een winterschema, dat is vijf keer per dag. Normaal vaart de boot twaalf keer per dag uit. Om de anderhalve meter te handhaven zijn veel stoelen weggehaald. Vanaf maandag 1 juni is een mondkapje verplicht aan boord. De Volendam Marken Express valt ook onder het ‘kopje’ openbaar vervoer en volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.
 
Hoe lang de actie duurt is nog niet duidelijk. Misschien blijft de rederij dit wel doen als het voor iedereen goed bevalt.
 
Begin juni 2008 gingen ook scholieren met de boot naar school. Toen was de reden een openbaar vervoer staking.
 
  Mischa Korzec (NH Nieuws) interviewt Robert van Duuren
Bij Anouk moesten de leerlingen zich opgeven  
        

Bron: PepProductions, dinsdag 2 juni 2020

naar Marker Nieuws indexpagina