naar Marker Nieuws indexpagina
Heropening Horeca leek wel Oud & Nieuw viering
Aftellen tot twaalf uur, maar nu overdag
 
Maandag 1 juni om 12:00 uur mocht de horeca weer open, ook op Marken. Vele gasten stonden voor twaalven reeds te wachten op de bekende RIVM afstand. En toen was het aftellen geblazen en om exact twaalf uur werd bij Café Restaurant ‘Land en Zeezicht’ aan de Havenbuurt het rode lint van de ingang van het terras door medewerkster Melissa doorgeknipt en kon het 'feest' beginnen.
 
De horeca mocht op Tweede Pinksterdag weer open, maar wel met veel regeltjes. Abrupt gesloten op zondagmiddag 15 maart om 18.00 uur, zijn na 78 dagen ‘lockdown’ alle gasten weer welkom. Gasten die binnen willen zitten, moeten reserveren met een maximum van dertig personen, maar voor het buiten terras hoef je niet te bespreken, als je maar de 1,5 meter afstand in acht houdt, uitzonderingen daargelaten.
 
Bij alle locaties staat een welkomstbord met de mededeling zich te melden bij het personeel, alvorens men het terras op wil. Ook zijn de looproutes duidelijk aangegeven. Op het terras van ‘Land en Zeezicht’ en ‘De Taanketel’ kom je via de bekende stenen trappetjes ‘binnen’ en via een speciaal gemaakte houten trap, kan je het terras weer verlaten, zodat eenrichtingsverkeer is gecreëerd.
 
Bij alle horeca krijgen de gasten bij binnenkomst een formulier waarop ze zich moeten registreren en onder andere invullen of zich gezond voelen etc. Maar als je ‘niet lekker’ voelt, ga je geen terrasje pakken.
 
Café Restaurant ‘Land en Zeezicht’
  'Uitgang' van Land en Zeezicht & De Taanketel
Brasserie Restaurant ‘De Taanketel’
Erwin met de bezoekers registratielijsten Erwin 'ondervraagt' twee gasten
  'Uitgang' van De Taanketel & Land en Zeezicht
Taverne ‘De Visscher’
Looproutes aangegeven met gele grond stickers  
Bistro Cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’

Bron: PepProductions, maandag 1 juni 2020

naar Marker Nieuws indexpagina