naar Marker Nieuws indexpagina
Volendam Marken Express start met E-Boats Volendam
Duurzame rederij start met varen zonder uitstoot
Per maandag 1 juni 2020 start de Marken Express onder haar label met E-Boats Volendam. Nieuwsgierig waar deze duurzame boten naartoe varen? U kunt denken aan een historische havenrondvaart vanuit de haven van Volendam en een Countryside Cruise naar Monnickendam en Broek in Waterland.
 
In eerste instantie was het de bedoeling dat E-Boats Volendam zou starten met de Countryside Cruise naar Broek in Waterland. Vanwege de coronacrisis is besloten om de havenrondvaarten toe te voegen, omdat het nu eenmaal erg stil is in de regio. Zodra de mogelijkheid ertoe wordt geboden, zal E-Boats Volendam haar elektrische vloot uitbreiden en met een pendeldienst, een zogenaamde “hop-on hop off”-verbinding, tot stand brengen vanuit Haven-Centrum vice versa naar de nieuwe lokale Landal GreenParks of Botterwerf in de Marina van Volendam.
 
De haven van Volendam weerspiegelt de gehele ontwikkeling van de identiteit en het sociaaleconomisch leven van Volendam. Hoe mooi is het om dit te ontdekken vanaf een elektrische rondvaart? Gasten kunnen hun hart ophalen bij E-Boats Volendam en luisteren naar hoe de schipper vertelt over de ontwikkeling van Volendam sinds de 16e eeuw, hoe ze haar bestaan dankt aan de ligging aan de voormalige Zuiderzee. De haven van Volendam heeft een unieke plaats binnen de Nederlandse geschiedenis. Niet alleen door de cultuurhistorische waarden, maar vooral ook door de economische en sociale geschiedenis.
 
Natuurlijk komen de gasten aan boord verder niets tekort! We hebben bijpassende arrangementen samengesteld waardoor ze niet alleen kunnen genieten van de haven, maar ook van een ijskoud lokaal gebrouwen biertje én een vers vis- of vleesplankje.
 
De start van E-Boats Volendam is mede mogelijk gemaakt doordat dit initiatief het felbegeerde Productbudget Internationale Bezoekers Amsterdam Area 2020 toegewezen kreeg van de jury van 'I amsterdam';
 
 
Belangrijke punten
Wel zijn er enkele kanttekeningen omdat er wordt gevaren met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Zo mag E-Boats Volendam een beperkt aantal passagiers meenemen dat afhankelijk is van de samenstelling van de passagiers aan boord, bijvoorbeeld of het gezinnen of stelletjes betreft.

De dienstregeling met de actuele vertrektijden kunnen de passagiers vinden op de website
 
www.eboatsvolendam.com

Bron: Volendam Marken Express, vrijdag 29 mei 2020

naar Marker Nieuws indexpagina