naar Marker Nieuws indexpagina
Echtpaar Uithuisje-Zeeman zestig jaar getrouwd
27 mei 1960 - 27 mei 2020

Het bruidspaar Klaas Uithuisje en Neeltje Zeeman werden op hun trouwdag vereerd met een telefoontje van waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn van de gemeente Waterland. Van ons koningspaar mochten zij ook een felicitatie per brief ontvangen.
 
Het paar kwam elkaar destijds tegen op de haven bij Sijtje Boes. Ze zijn verloofd op 22 september 1957 en  trouwden op 27 mei 1960 (vrijdag na Hemelvaartsdag in 1960). Ze gingen wonen op Kerkbuurt 188, nog steeds hun huidige woonadres op Marken.
 
Beiden zijn geboren op Marken. Klaas op 10 juli 1932 en Neeltje op 4 december 1935. Ze kregen drie kinderen, twee zoons en een dochter en zes kleinkinderen.
 
Klaas Uithuisje heeft in militaire dienst gezeten. Tijdens zijn diensttijd moest Klaas terug naar huis in verband met ziekte van zijn vader en heeft toen anderhalf jaar gevaren op de botter van zijn vader, de MK63. Hierna is hij gaan werken bij de Kromhout fabriek in Amsterdam-Noord. Het varen vond hij zo leuk en daarom ging Klaas varen bij ESSO Nederland op de binnenvaart, waar hij 38 jaar heeft gewerkt tot zijn pensioen, hij was toen 60 jaar. Hij heeft veel vrijwilligerswerk gedaan – klusjesman bij de school – klusjesman bij de kerk – kerkvoogd – koster. Als hobby heeft Klaas het uitsnijden van een stoof, lepelrekje of een mangelplank.
 
Neeltje Zeeman heeft tien jaar bij Sijtje Boes gewerkt tot haar trouwen. Daarna heeft ze zich volledig gericht op de opvoeding van de kinderen. Ook vrijwilligers werk was haar niet vreemd. Zo heeft ze jaren jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’ schoongemaakt, het poetsen van het koper in de kerk en het rondbrengen van de kerkbode ‘Protestants Marken’.

Met dank aan Neeltje Uithuisje

Bron: PepProductions, woensdag 27 mei 2020

naar Marker Nieuws indexpagina