naar Marker Nieuws indexpagina
Kerkplein op Marken heeft nieuwe vlaggenmast
‘Piet van Riel vlaggenmast’
De Nederlandse driekleur met wimpel werd voor het 'plaatje' even in top gehesen
 
Op een ‘normale’ Koningsdag wordt om 08.00 uur de vlag gehesen door (oud) militairen op het Kerkplein aan de Kerkbuurt op Marken. De vlaggenmast, bevestigd aan het voormalig gemeentehuis, die hiervoor reeds jaren wordt gebruikt was ‘op’. Afgelopen donderdag is een nieuwe aluminium vlaggenmast van acht meter geplaatst, met dank aan Sijmon Zondervan, die voor het plaatsen een ladderwagen (30 meter) van Brandweer Opleiding Centrum Amsterdam Schiphol (BOCAS) mocht lenen en Arnold Uithuisje van Bouwbedrijf Arnold Uithuisje.
 
“De vlaggenmast is eigenlijk van iedereen op Marken en om die reden is de Christelijke Oranjevereniging ‘Marken & Oranje’ (COV) vorig jaar tijdens de braderie van de Marker Havenfeesten een doneeractie gestart. Met de Havenfeesten werd ruim twee honderd euro opgehaald. Maar dat was nog niet genoeg”, aldus voorzitter Hein Zondervan.
 
Het rest bedrag is ‘gesponsord’ door een oud-inwoner van Marken, Piet van Riel, welke om gezondheidsredenen Marken helaas heeft moeten verlaten. “Vele inwoners van Marken dachten bij Koningsdag aan mijn vader en zo was het idee geboren om het tekort financieel aan te vullen”, aldus zoon Robert. Robert heeft ook als eerste de Nederlandse vlag mogen hijsen in deze nieuwe mast.
 
Met de nieuwe vlaggenmast kan Marken weer jaren vooruit, om op officiële momenten de Nederlandse driekleur wel of niet met wimpel in top te kunnen hijsen.
 
 
                 

Bron: PepProductions, donderdag 23 april 2020

naar Marker Nieuws indexpagina