naar Marker Nieuws indexpagina
Swaensborch biedt ‘raambezoek’ aan
 
Bewoners van verzorgingshuizen mogen al een paar weken geen bezoek meer ontvangen, zo ook de mensen in verzorgingshuis ‘Swaensborch’ te Monnickendam. Vele familieleden kunnen vader of moeder niet bezoeken. Zo gaat dat in deze coronatijd. Per maandag 20 april is daar een kleine verandering in gekomen. Swaensborch biedt ‘raambezoek’ aan. De moeder van Pieter Pereboom woont in Swaensborch en zo heeft hij afgelopen dinsdag dit bezoek voor de eerste keer uitgeprobeerd.
 
Door de maatregelen die vanuit de overheid waren opgelegd, was het niet mogelijk dat familieleden / vrienden op bezoek konden komen. Het management van het verzorgingshuis merkte dat er veel verdriet en onrust was bij een ieder. Hier hebben zij alle begrip voor en zij doen hun uiterste best om het voor een ieder zo prettig mogelijk te kunnen maken.
 
Zo kwam het idee om vanaf maandag 20 april dat familieleden bij vader of moeder op ‘raambezoek’ kunnen gaan. Op de afdeling dagbesteding is een ‘familie bezoekruimte’ vrij gemaakt om elkaar kunnen treffen, waar een afscheiding is gecreëerd om aan RIVM richtlijnen te kunnen voldoen. Het raambezoek is dagelijks mogelijk. Om op bezoek te kunnen gaan, dien je wel van tevoren een dag/tijd te reserveren.
 
Het bezoek is met maximaal twee personen, voor maximaal 45 minuten. Volgens Pieter is het een prettige manier van converseren. Digitaal praten is een oplossing, maar daadwerkelijk tegen over elkaar kunnen zitten, met een dik stuk plastic als afscheiding, is net iets persoonlijker. 'Ik heb het dinsdag uitgeprobeerd en had m’n ome Jan meegenomen. Hij ging normaal gesproken elke woensdag bij m’n moeder op bezoek, samen met m’n ome Klaas uit Volendam. Bij thuiskomst heb ik direct een tweede afspraak geboekt', aldus Pieter.
 
Een goede actie van Swaensborch, zodat familieleden en/of goede vrienden toch op bezoek kunnen komen, want hoe lang de coronaperiode nog duurt, is voor iedereen nog een vraagteken.
 

Bron: PepProductions, donderdag 23 april 2020

 

Bron: Ons Streekblad, vrijdag 24 april 2020

naar Marker Nieuws indexpagina