naar Marker Nieuws indexpagina
Bezoek KNRM-Reddingbootdag ONLINE!
zaterdag 25 april 2020
 
Aanstaande zaterdag, 25 april, zou het Reddingbootdag zijn. De landelijke Open Dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), waarbij reddingstations en reddingboten te bezichtigen zouden zijn en bezoekers kennis konden maken met de vrijwillige redders van de KNRM. Maar dat kan helaas, maar heel begrijpelijk, niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.
 
Maar de redders van de KNRM zouden geen redders zijn als zij hier niet een heel creatieve oplossing voor hebben bedacht. In plaats van dat de bezoeker naar het reddingstation toekomt, komen de redders, de reddingboten en reddingstations nu naar de mensen thuis! Online kun je tijdens Reddingbootdag verschillende reddingstations bezoeken!
 
Waar zou jij een kijkje willen nemen?
De vrijwillige redders laten zien dat de reddingstations ook in coronatijd inzetbaar zijn en dat de reddingboten klaarliggen voor reddingen en acties. Daarover hebben verschillende reddingstations een filmpje van een rondleiding door het boothuis, de reddingboot en eventueel ander materieel gemaakt.
 
Ieder nadeel heeft z’n voordeel: je kunt tijdens de online Reddingbootdag veel meer reddingstations bezoeken dan tijdens een ‘echte’ Reddingbootdag.
 

Bron: KNRM, woensdag 22 april 2020

naar Marker Nieuws indexpagina