naar Marker Nieuws indexpagina
Jeugdraad Marken informeert
Allereerst even voorstellen
 
Wij zijn de jeugdraad van Marken en wij zijn sinds kort actief als onderdeel (werkgroep) van de Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad). De jeugdraad komt voort uit een enquête onder de lokale jongeren. Daaruit bleek dat de jeugd van Marken nog best een aardig verlanglijstje heeft als het om voorzieningen gaat. Zo houden we ons bezig met verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor de jeugd van Marken zoals woningen en de busverbinding. Wij zijn de ogen en oren voor de Eilandraad van de jeugd en we houden ons bezig met leefbaarheid voor de jeugd op Marken.
 
Busverbinding
We zijn al bezig geweest met verbetering van “De busverbinding”.In de enquête die onder de Marker jongeren werd verspreid kwam de busverbinding naar Marken naar voren. Met behulp van de Eilandraad hebben we EBS uitgenodigd om daar eens over te praten. Er kwam iemand van de busmaatschappij naar Marken en dat was een goed gesprek met als resultaat dat de laatste bus naar Marken op zaterdag met ingang van de nieuwe dienstregeling om vijf over één (01:05 uur) vertrekt vanaf metrostation Noord in Amsterdam in plaats van half één (00:30 uur). Dit betekent voor de jeugd van Marken dat zij zowel vanuit Amsterdam als Volendam later kunnen vertrekken en toch met de bus naar Marken kunnen in plaats van een taxi. Dit scheelt een hoop geld omdat we dan niet meer met de taxi hoeven!
 
Rechtstreekse busverbinding met Amsterdam CS
Daarnaast zijn wij samen met de horecaondernemers om de tafel gegaan over een rechtstreekse busverbinding tussen Marken en Amsterdam Centraal. Deze verbinding is nodig, omdat de horecaondernemers aangaven duidelijk een afname van toerisme te zien ten aanzien van de rechtstreekse verbinding. Wij willen graag dat er ook weer een rechtstreekse busverbinding komt tussen Marken en Amsterdam CS, maar hier werken wij nog aan!
 
De jeugdraad is niet alleen actief binnen de Eilandraad, maar helpt ook voor andere doeleinden. Zo is er twee weken geleden een nieuwe groep aangemaakt: Markers voor haar Markers. Deze groep is gemaakt om de saamhorigheid op Marken te vergroten. Zo werd er een actie gestart om bloembollen op Marken te planten. Hier deden wij als jeugdraad natuurlijk aan mee. Wij zijn niet vies van helpen en daarom hebben wij 250 bollen geplant. Jullie zullen ons dan ook vaker zien in samenwerking met andere organisaties!
 
Bedenk een logo voor Jeugdraad Marken
Ook zijn we twee dagen geleden een actie gestart waarbij we de Marker bevolking uitdagen om voor ons een logo te ontwerpen met daarin onze naam; De jeugdraad en iets dat te maken heeft met Marken.
Ze kunnen het logo opsturen naar
jeugdraadmarken@gmail.com voor zaterdag 24 april. De winnaar zullen we zondag 26 april bekend gaan maken. Na 26 april zullen we met een nieuwe actie komen.

We zijn nu ook te vinden op
Facebook en

Indien je vragen hebt kun je ons altijd mailen: 
jeugdraadmarken@gmail.com

Groetjes,
Namens Jeugdraad Marken
Wendy Wolters
 
De Jeugdraad is een werkgroep van

Bron: Jeugdraad Marken, zondag 12 april 2020

naar Marker Nieuws indexpagina