naar Marker Nieuws indexpagina
Toch boeken lenen tijdens het coronavirus bij bibliotheek op Marken
 
Helaas is de bibliotheek voorlopig gesloten, maar om al die mensen die thuis zitten en graag een boek willen lezen een beetje te helpen,is het toch mogelijk een boek bij de bibliotheek op Marken aan te vragen.
 
WIJ KOMEN DAN GEWOON BIJ U LANGS!
 
Helaas zijn onze bibliotheken gesloten vanwege het COVID-19/ Coronavirus. Wij hebben nagedacht over hoe u toch boeken kunt lenen bij onze bieb en hebben het volgende bedacht. Onderstaande betreft de periode zolang het RIVM aangeeft dat er geen verbod is om naar buiten te gaan.

Hoe kan ik een boek lenen?
Via onze website
www.karmacbibliotheek.nl kunt u onze catalogus bezoeken en daar boeken reserveren. Aangezien wij nu minder mobiel zijn, kunnen nu alleen boeken uit de eigen gemeente worden geleend, bij voorkeur in de plaats waar u woont. Wilt u hier op letten? Alvast onze dank.

1. Onze medewerkers zullen hierna telefonisch contact met u opnemen, waarna het boek bij u wordt thuisgebracht door ons personeel of in uitzonderingsgevallen op een afgesproken tijd in de bibliotheek kan worden opgehaald. Afhankelijk van vraag en aanbod (inzetbaarheid personeel) zullen wij dit zo lang en veel mogelijk gaan doen.
2. Wij zullen de boeken op uw pas zetten en de leentermijn op minimaal 6 weken.
3. Wilt u boeken alleen inleveren, dan is dit helaas niet mogelijk. Zoals eerder vermeld zijn de uitleentermijnen verlengd en willen wij ons richten op het uitlenen van boeken.

Wilt u anderen ook helpen om boeken te lenen?
Wij willen u ook vragen om boeken bij ouderen te krijgen en bij leden die minder mobiel zijn. U kunt via hun pas de boeken aanvragen.

Vindt u het makkelijker om een boek door te geven per mail, dat kan ook. U kunt dan een of meerdere boeken doorgeven via 
bibliotheekmonnickendam@karmac.nl.

Heeft u al een boek aangevraagd of gereserveerd?
Leden die een boek hebben aangevraagd of gereserveerd, voordat de bibliotheken werden gesloten op maandag 16 maart, zullen wij gaan benaderen om er toch voor te zorgen dat zij deze boeken kunnen lezen.

Hoe gaan wij boeken bij u brengen of laten ophalen in de bibliotheek?
Wij zullen bijvoorbeeld boeken in een tas voor uw deur neerleggen en dan aanbellen na telefonisch contact. Na uw email of reservering zullen wij contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

Heeft u vragen, dan kunt u mailen naar uw bibliotheek of
kbs@karmac.nl
 
Bron: Karmac, vrijdag 3 april 2020
naar Marker Nieuws indexpagina