naar Marker Nieuws indexpagina
Naar de kapper gaan in Broek in Waterland is een uitje
door Mischa Korzec
Janny knipt verslaggever Mischa Korzec (woonachtig in Broek in Waterland)
 
Kapsalon in Broek in Waterland blijft open: “Het is toch een uitje”
Corona is overal het onderwerp van gesprek. Ook in de kappersstoel in Broek in Waterland. Kappers hoeven namelijk nog niet dicht, ook al sluiten vele zaken uit voorzorg de deuren.  "Het is wel gek allemaal", vertelt kapser Janny Reedijk.
 
Kees Tromp komt iedere week in de kapsalon. "Als ze sluiten, koop ik een tondeuse" zegt hij lachend. Zijn vrouw laat hij niet aan zijn haar zitten, dus laat hij het doen door een professional. "Het is ook een uitje", vertelt Janny verder. "Mensen worden geadviseerd om thuis te blijven maar ze komen toch."
 
Maatregelen
In de kapsalon worden wel maatregelen genomen om het coronavirus zoveel mogelijk te bestrijden. Scharen en kammen worden na iedere knipbeurt gedesinfecteerd, evenals de stoelen. Ook draait de wasmachine overuren, want de knipschorten moeten na iedere klant worden gewassen. Getwijfeld of ze wel naar haar werk moet komen heeft Janny niet. "Er moet toch geld verdient worden."
 
Kwestie van tijd
Het lijkt een kwestie van tijd totdat de kappers horen dat ze toch ook dicht moeten. Kees is in ieder geval niet bang dat hij het virus van de kapster kan oplopen. "Ik heb er geen zorgen over. Ik denk dat ze haar verantwoordelijkheid wel neemt."
 
 Link naar het artikel met korte video 

Bron: NH Nieuws, zaterdag 21 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina