naar Marker Nieuws indexpagina
Van 23 t/m 26 maart werkzaamheden Marker haven
Vanaf een boot zal een duikteam de damwanden van de kades opmeten
Van maandag 23 tot en met donderdag 26 maart 2020 zal Nebest Duikinspectie B.V. in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uitvoeren bij de kades in de haven aan de Westkade. Mogelijk kan dit enige geluidsoverlast geven. Dit is helaas niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.
 
Wat houden de werkzaamheden in?
Vanaf een boot zal een duikteam de damwanden van de kades opmeten. Dit is nodig om de staat van de damwanden goed in beeld te brengen. Om de damwanden goed te kunnen opmeten, zal deze eerst met een hogedrukspuit onderwater schoongemaakt worden. Het afspuiten van het staal maakt een hard, eentonig geluid.

Waarom is dit nodig?
Rijkswaterstaat wil een nieuwe dijk voor de Zuid- en Westkade aanleggen en de damwanden van de kades in de haven versterken, zodat Marken de komende 50 jaar beschermd is tegen het water.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over het uitvoeren van de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met Frank Boer van Nebest Duikinspectie B.V., via tel. 06-33 64 38 16 of door een e-mail te sturen naar frank.boer@nebest.nl.
Met andere vragen kunt u contact opnemen met Wouter Bulthuis, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat. Zijn contactgegevens zijn: tel. 06-29 56 42 36, e-mail: wouter.bulthuis@rws.nl.

Alvast bedankt voor uw begrip.
 Bovenstaande bewonersbrief in pdf 

Bron: Stichting Eilandraad Marken, woensdag 18 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina