Karakteristieken & Foto's: HFC EDO - S.V. Marken
Seizoen 2019-2020, zaterdag 7 maart 2020, uitslag 4-1
Na twee zaterdagen zonder competitie verplichtingen, wel een oefenwedstrijd gespeeld, moest er vandaag weer aangetreden worden. Met het prima duel thuis tegen AMVJ in het achter hoofd, weliswaar zonder resultaat, zou men vandaag met een goed gevoel kunnen starten in deze heuse 6 punten wedstrijd. De hoofdtrainer ontbrak vandaag op de bank en daarom was deze taak aan de assistenten toegewezen om hier in  Haarlem een goed resultaat vandaan mee te nemen. Stephan Plat ontbrak aan de selectie, Erik Teerhuis begon wederom op de bank en de rechtsback positie werd weer eens ingenomen door Jeffrey Schilder.  Arno Boes was na een lange blessure periode wel weer van de partij en begon op de bank en zou in de slotminuten nog even zijn opwachting maken.

De eerste dreiging voor het doel was weliswaar van Marken maar in de 10de minuut was de thuisploeg al zeer dichtbij de openingsgoal. Binnen het kwartier spelen werd Marken al op een 1-0 achterstand gezet door Dion Esajas toen een aanval wel erg makkelijk door de verdediging heen ging en in een leeg doel kon worden geschoten. Toen bleek al dat de verdediging van Marken niet goed stond. Drie minuten later lag de tweede goal al bijna in het net maar geheel vrij voor de goal werd de bal rakelings naast geschoten. Na deze fase was Marken een aantal keren dreigend voor de goal van EDO maar echt grote mogelijkheden waren het niet. Tien minuten voor de thee werd uit een voorzet vanaf rechts de 2-0 wederom door Dion Esajas simpel binnen geschoten. Met deze stand al vroeg in de wedstrijd op het scorebord en een weinig overtuigend spelend Marken met veel balverlies ten gevolg was het al snel een kansloze missie deze voetbalmiddag in Haarlem voor een goed resultaat.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en na een minuut of vijf viel zowaar de aansluitingsgoal. Een voorzet van Niek van Diepen werd door Ramon Veerman binnen gekopt 2-1. De vreugde van deze snelle aansluitingsgoal was maar zeer kort.  In de 55ste minuut kwam EDO  op 3-1 weer door Dion Esajas met een aanval dwars door de verdediging heen die simpel kon worden binnen getikt. Zo rond het kwartier spelen na de thee was het even de beurt aan Marken toen een voorzet van Roy Honingh net iets te hoog was voor Luke de Waart en René Commandeur bijna door de verdediging brak. Maar al snel nam de thuisploeg het heft weer in handen en kregen in vijf minuten tijd zeker vier zeer goede mogelijkheden de score verder op te voeren inclusief een lob op de paal. Halverwege het tweede bedrijf werd aanvoerder Tijs Klaver naar de kant gehaald en vervangen door Sebastiaan Peereboom. Patrick Bond probeerde het nog wel met een afstandsschot en EDO schoot van afstand net naast. In de stand leek niets meer te veranderen tot drie minuten voor tijd. Een uitbraak van EDO met 3 man kon door de verdediging van Marken niet worden afgestopt en werd de 4-1 en tevens eindstand door Ephraim Ampofo binnen geschoten. Na 4 minuten extratijd floot scheidsrechter Bram vanden Boogaard, geblesseerd bij de uitwedstrijd tegen HBOK, voor het einde van deze bedroevende slechte wedstrijd.

Met deze uitslag, afgelopen vijf wedstrijden 1 punt en maar 2 goals, is de stand op de ranglijst zeer zorgelijk. Op dit moment derde van onder oftewel een nacompetitie plek. Met nog 9 wedstrijden te gaan een hele klus om de nacompetitie te ontlopen.