naar Marker Nieuws indexpagina
Bibi Meister eerste kinderburgemeester van Waterland
Bibi blijft ruim een jaar kinderburgemeester, daarna wordt gezocht naar een opvolger
 
Vrijdagavond 28 februari werd Bibi gebeld door wethouder Astrid van de Weijenberg, die haar het goede nieuws vertelde. Bibi Meister wordt de eerste kinderburgemeester van Waterland.
 
 Bibi had toen al een spannende middag achter de rug in het gemeentehuis. Daar had ze een presentatie  gehouden voor een 11 koppige (kinder)jury. Bibi was één van de tien kinderen die zich had aangemeld als kandidaat kinderburgemeester en ze kwam na de presentatie en op basis van haar motivatie als beste uit de bus.
Bibi Meister zit in groep 7 van de De Blauwe Ster en is 11 jaar. Ze woont in Monnickendam en houdt van paardrijden, creatief bezig zijn  en kletsen. Bibi wil zich als kinderburgemeester inzetten voor de kinderen in Waterland.
 
Bibi “Ik ga erg mijn best doen als de eerste kinderburgemeester. Ik wil het goed doen voor de kinderen in Waterland en samen met hen wil ik acties bedenken om geld op te halen voor goede doelen. Ik  wil ook meer activiteiten organiseren voor de kinderen in Waterland. En als het lukt wil ik ook een klimaattop voor kinderen organiseren in Waterland. Ik ben erg blij dat ik gekozen ben.”
 
In de week van 8 maart (precieze datum volgt) wordt Bibi in het bijzijn van haar familie en schoolgenootjes officieel geÏnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Waterland. Ze krijgt dan van wethouder Astrid van de Weijenberg als eerste de Waterlandse kinderburgemeestersketen omgehangen. Bibi blijft ruim een jaar kinderburgemeester, daarna wordt gezocht naar een opvolger.
 
Astrid van de Weijenberg:  “Samen met de tien kinderen van de jury heb ik een intensieve, maar heel plezierige middag gehad. De tien kandidaat kinderburgemeesters hebben hun presentaties gehouden en toegelicht waarom ze kinderburgemeester willen worden. Opvallend dat veel kinderen zwerfafval willen aanpakken en iets willen doen voor het milieu. Sport en spel waren ook populair. We gaan alle kandidaten zeker nog eens terugvragen om met hen en kinderburgemeester Bibi te overleggen hoe we zaken kunnen oppakken die voor Waterlandse kinderen van belang zijn.”        
 
Doel kinderburgemeester
Met het instellen van de functie van kinderburgemeester verwacht de gemeente dat kinderen een sterkere band krijgen met de gemeente en de Waterlande samenleving, maar ook andersom is het doel meer betrokkenheid van de gemeente(politiek) bij de jeugd.
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 28 februari 2020

naar Marker Nieuws indexpagina