naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's: Purmersteijn - S.V. Marken
Seizoen 2019-2020, zaterdag 25 januari 2020, uitslag 0-0
Kort wedstrijd verslag
Na vijf weken winterstop werd er vandaag weer afgetrapt voor het vervolg van de competitie met de laatste wedstrijd uit de eerste speelronde tegen de koploper van dit moment Purmersteijn. Door het uitlopen van de voorafgaand gespeelde wedstrijd werd er pas om tien voor drie afgetrapt. Bij Marken ontbraken bij de selectie om diverse redenen Patrick Bond, Cornelis Vlasbloem en Arno Boes. In de basis startte Dominic Zeeman voor Stephan Plat (licht geblesseerd) en Roy Honingh voor de geblesseerde Cornelis Vlasbloem. Na de winterstop is het altijd weer even afwachten hoe de ploegen ervoor zouden staan.
 
De thuisploeg begon toch afwachtend maar wel met de eerste dreiging in de 5de minuut maar een aantal minuten later was Marken dreigend met een uitbraak door Jeffrey Schilder. In de 11de minuut !!! stond de wedstrijd op zijn kop, een overtreding van Renť Commandeur onder de ogen van de scheidsrechter die werd bestraft met een directe rode kaart. Dus moest Marken de wedstrijd verder met tien man en dat nog zoín 80 minuten. Kort na deze tegenvaller was Marken met een schot voorlangs van Luke de Waart toch weer dreigend. De thuisploeg durfde of kon er niet uitkomen en Marken hield redelijk makkelijk stand. Pas rond het halfuur kreeg de thuisploeg de tweede mogelijkheid uit een diagonaal schot die keeper Jeffrey Koreman tot corner tikte. Marken was direct hierna dreigend met een prima opgezette aanval over de rechterkant. De koploper Purmersteijn creŽerde verder vrijwel niets en een beetje koploper onwaardig, ondanks de vele corners, en bleef behoudend spelen. In de slotfase gebeurde er vrijwel niets voor de beide doelen en zo bleef de brilstand op het niet werkende scorebord staan.
 
Marken kwam na de thee met dezelfde tien spelers in het veld als waarmee het voor de rust was geŽindigd maar bij de thuisploeg was er wel iets veranderd en lering getrokken uit het eerste bedrijf. Vanaf de eerste bal omwenteling tapte zij uit een ander vaatje en zette druk naar voren. Binnen 5 minuten spelen eindigde een aanval over de linkerkant op de buitenkant van de paal. Even later waren zij alweer dreigend voor de goal met een schot vanaf de zijkant. Een minuut of twaalf na de thee greep de trainer van Marken in en werd middenvelder/aanvaller Sebastiaan Peereboom naar de kant gehaald voor een extra verdediger Stephan Plat. In de 61ste minuut kreeg de thuisploeg de grootste mogelijkheid, tot dan toe, om de score te openen maar de intikker van zeer dichtbij werd met de nodige moeite gestopt door de keeper van Marken Jeffrey Koreman die in het vervolg van de wedstrijd zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd. Hij bewees zijn vorm deze middag vijf minuten later toen hij een schot van nog geen 10 meter uit zijn doel ranselde. Purmersteijn bleef aandringen maar Marken streed voor wat het waard was, wat Tijs Klaver een gele kaart kostte, om dat ene punt vast te houden. Een minuut of 10 voor het einde van de wedstrijd kwam Ramon Veerman in het veld voor de moegestreden Luke de Waart om een sporadische uitbraak van Marken succesvol af te ronden.  De laatste tien minuten van deze tot hoogspanning opgelopen wedstrijd, Marken wilde niet verliezen en Purmersteijn moest eigenlijk winnen, stond Marken onder (zware)druk waarin de thuisploeg nog drie redelijke mogelijkheden kreeg met als slotakkoord een schot op de paal.
 
Maar Marken hield stand door keihard te werken en collectief de deur op slot te houden/gooien. 80 minuten met tien man spelen en dat tegen de koploper is een topprestaties van formaat. Een prima sportieve start in 2020.       
 
Met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
Stand is exclusief HBOK - S.V. Marken 1-2

Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zondag 26 januari 2020

naar Marker Nieuws indexpagina