naar Marker Nieuws indexpagina
Leroy Zondervan vier jaar op rij winnaar Mereker Open (video)
zondag 12 januari 2020 / Omroep PIM

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het vierde jaar op rij wist Leroy Zondervan het Mereker Open darttoernooi op Marken te winnen.
 
Sinds een jaar is dartsvereniging The Flying Bears weer terug in jeugdgebouw 'De Zonnewijzer'. Zondag 12 januari stond daar het jaarlijkse Mereker Open darttoernooi op het programma. Met drie dartbanen naast elkaar was er voldoende speelgelegenheid voor de 25 deelnemers.

's Middags werd begonnen met poule wedstrijden waarbij de nummers 1 en 2 door gingen voor de winnaars finale. De nummers 3 en 4 mochten deelnemen aan de verliezers finale. Zo zorgt men er voor dat iedereen zo veel mogelijk wedstrijden kan spelen.

Het "Mereker Open" darttoernooi is de tegenhanger van het "Mereker Gesloten" darttoernooi waaraan alleen Markers mee mogen doen. En zo kwamen er zelfs deelnemers uit Friesland, Monnickendam en omstreken naar Marken toe.

Na de gezellige middag werd in de loop van de avond bekend wie er om de titel "winnaar Mereker Open 2020" mochten strijden. Het bleek een thuiswedstrijd te worden voor de Markers Leroy Zondervan en Michel Prent. Leroy Zondervan heeft de afgelopen jaren bewezen behoorlijke kwaliteiten in huis te hebben en met regelmaat een "one hundred and eighty" te kunnen gooien. Michel Prent is ook geen onbekende en haalt regelmatig het podium bij diverse Marker darttoernooien. 's Middags wist Michel zelfs in de poule fase van Leroy te winnen. Met deze achtergrondinformatie kon de finale wel eens vuurwerk gaan opleveren.

Beide heren begonnen een tikkeltje gespannen, wellicht door de aanwezige camera's of door het publiek, maar wisten toch de weg naar de 20-ers te vinden. Met een gemiddelde van 80 punten per beurt mocht Leroy proberen de eerste set uit te gooien. In de tweede set ging het niveau omhoog en klonk daar dankzij mastercaller Nick Springer de welbekende kreet "one hundred and eighty". Met deze 180'er kwam Leroy op 36 resterende punten. Toch had Leroy moeite met het gooien van zijn dubbels waardoor Michel gevaarlijk dichtbij kwam. Koelbloedig als Leroy is mocht hij ook de tweede set op zijn naam te zetten.

In de derde en vierde set wist Michel goed tegengas te geven en kwam hij meerdere malen dichtbij het uitgooien van zijn dubbels. Helaas is dichtbij niet goed genoeg bij het darten en zo ging de derde en de vierde set ook naar Leroy en daarmee wist hij voor het vierde jaar op rij de beker mee naar huis te nemen.

Uitslag Mereker Open 2020:
1. Leroy Zondervan
2. Michel Prent
3. Daniel Doorenspleet

Verliezersronde:
1. Pieter Zeeman
2. Ronald van Altena
3. Dirk Schipper

 

 

 

 

 

 

 

 

Camera & montage : Thomas de Groot
 

Bron: Omroep PIM, maandag 20 januari 2020

naar Marker Nieuws indexpagina