naar Marker Nieuws indexpagina
250ste deelnemer elektrische deelauto in Waterland
Bloemen en 250 euro rijtegoed!
Antoine Maartens van de Stichting Duurzaam Waterland, wethouder Astrid van de Weijenberg en het echtpaar Koopman
 
Bloemen en 250 euro rijtegoed! Het elektrisch autodeelproject van Stichting Duurzaam Waterland heeft de 250ste (en 251ste) deelnemer verwelkomt. Het echtpaar Koopman heeft zich samen ingeschreven om te gaan autodelen. Reden voor een feestje.
 
Bij vier feestelijk versierde deelauto’s van de Stichting Duurzaam Waterland sprak wethouder Astrid van de Weijenberg de 250ste (en 251ste) deelnemer toe. En overhandigde hen een grote bos bloemen en een voucher voor 250 euro rijtegoed. Het echtpaar stond letterlijk in het zonnetje. Bij weliswaar een koude wind.
 
Overstappen op elektrisch rijden
Het gepensioneerde echtpaar heeft kort geleden hun tweede auto de deur uitgedaan. Maar mevrouw Koopman wilde toch de vrijheid behouden, om regelmatig bij de kinderen op bezoek te gaan. Een elektrische auto van de stichting gaat haar daar heen brengen. Vanmorgen heeft zij haar eerste autorit in een elektrische auto gemaakt en is enthousiast.
 
Stichting Duurzaam Waterland
Op de dijk naar Marken wekt de Coöperatie Windenergie Waterland (CWW) met twee windmolens stroom op. Dat is genoeg stroom voor 3.000 huishoudens. De verkoop hiervan levert winst op. Daarvan mogen de inwoners van Waterland en Edam-Volendam profiteren.
Met een deel van de winst worden via Stichting Duurzaam Waterland duurzame projecten gefinancierd. Zo ook het elektrische autodeelproject. Waterland heeft nu 7 (incl. 1 in Edam) elektrische deelauto’s, die de deelnemers via www.sdwaterland.nl kunnen reserveren.
 
Mooie mijlpaal
Het elektrisch autodeelproject is populair. De voordelen praten zich snel rond: het is gemakkelijk, goed voor de portemonnee én schoon. Met de inschrijving van het echtpaar zijn er in twee jaar tijd al 250 deelnemers. Een mooie mijlpaal. Voor het project én iedereen in Waterland en Edam-Volendam.
 

Bron: Erika van der Velde, donderdag 12 december 2019

naar Marker Nieuws indexpagina