naar Marker Nieuws indexpagina
Inwoners van Waterland ontvangen afvalpas
Nieuwe afvalpas wordt huis-aan-huis bezorgd
 
Deze week ontvangen inwoners van Waterland een brief van de gemeente Waterland met daarin een afvalpas en een uitleg over waarvoor u deze pas kunt gebruiken. Bewaar deze afvalpas goed, want u heeft hem nodig om uw afval kwijt te kunnen. Hieronder in het kort een uitleg waarvoor u de afvalpas kunt gebruiken. Let op want het gebruik kan dus per huisadres verschillen.
 
Gebruik afvalpas
U kunt deze afvalpas, afhankelijk van uw woonadres, op verschillende manieren gebruiken:
 
1. Milieustraat Purmerend
Deze afvalpas heeft u nodig voor het aanbieden van grofvuil bij de milieustraat Purmerend, Van IJsendijkstraat 186 te Purmerend. U kunt zich hiermee identificeren als bewoner van de gemeente Waterland en de afvalpas kunt in de toekomst gebruiken voor het openen van de slagboom.
 
2. Vervanging afvalpas van bestaande ondergrondse containers
Deze afvalpas vervangt uw oude afvalpas die u gebruikte voor het openen van de bestaande ondergrondse containers. Dit geldt dus alleen voor bewoners die al met een afvalpas hun afval in ondergrondse containers deponeren. De paslezers op de bestaande containers worden binnenkort van een nieuwe paslezer voorzien en deze kunt u dan alleen openen met uw nieuwe pas. Het moment waarop u de nieuwe afvalpas moet gebruiken wordt door middel van een sticker op de ondergrondse afvalcontainer duidelijk gemaakt. Bewaar de afvalpas goed.
 
De afvalpas hoort bij uw adres
De afvalpas hoort bij het adres en staat niet op uw naam. Als u verhuist, moet u de pas overdragen aan de volgende bewoners. Bij beschadiging, verlies of diefstal van de afvalpas. Bij beschadiging of verlies kunt u tegen betaling van 12,50 een nieuwe afvalpas aanvragen.
 
Vragen
Bel of mail ons gerust als u nog vragen heeft. Meer informatie vindt u op www.waterland.nl/afval. U bereikt ons op 0299-658 585. Of via info@waterland.nl
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 12 december 2019

naar Marker Nieuws indexpagina