Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - Zandvoort
Seizoen 2019-2020, zaterdag 9 november 2019, uitslag 3-0
 Onder wederom niet al te beste weersomstandigheden, regen en veel wind, trad Marken rond half drie aan voor de vierde thuiswedstrijd tegen Zandvoort.  Bij Marken was er een mutatie betreffende de invulling van de basis elf, Stephan Plat had de voorkeur gekregen in het centrum voor Dominic Zeeman. Het viermans middenveld speelde in een ruit met Tijs Klaver verdedigend en Patrick Bond naar voren. Luke de Waart stond wederom in de basis samen met Jeffrey Schilder in de voorste linie.

Marken begon tegen de wind in en had toch wel wat moeite met de omstandigheden en kwam moeilijk in het spel. Zandvoort zette Marken vast op de eigen helft zonder dat er  mogelijkheden werden gecreëerd. Na een minuut of tien kreeg de keeper van Marken geel omdat hij buiten het zestienmetergebied hands zou hebben gemaakt. Dit was trouwens ook de enige gele kaart van de verder sportieve wedstrijd. Rond de 20ste minuut waren de gasten dreigend met een afstandsschot en een vrije trap van zo’n 20 meter die maar net naast het doel ging. Voor Marken waren de eerste mogelijkheden te noteren na een halfuurtje spelen. Eerste was er een uitbraak met Jeffrey Schilder en Luke de Waart zonder succes en direct daarna werd een prima aanval over meerder schuiven afgevlagd wegens buitenspel. In de slotfase van deze weinig opwindende eerste bedrijf waren de gasten dreigend met een schot maar de brilstand bleef op het scorebord. Nog net binnen de 45 minuten spelen floot scheidsrechter Twiller voor de thee en had Marken prima stand gehouden ondanks het lichte veldoverwicht van Zandvoort maar vrijwel geen enkele uitgespeelde kans en maar twee corners weggeven. Minpuntje was de vele buitenspelsituaties die door de vlagger van Zandvoort werden geconstateerd waar de scheidsrechter geen (goed) zicht op had.

Marken begon ongewijzigd, was ook geen enkele reden toe, aan het tweede bedrijf en kwam binnen drie minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Op aangeven vanaf de rechterkant door Luke de Waart kon Tijs Klaver de bal simpel binnen tikken. Een paar minuten later was Zandvoort zeer dichtbij de gelijkmaker, een individuele actie waarbij drie man werd uitgespeeld werd in de korte hoek binnen getikt maar uitstekend gestopt door Jeffrey Koreman met de voet. In de ruim 15 minuten spelen hierna waren de gasten een aantal malen dreigend met als slot een schot van dichtbij die maar net over ging. Om weer wat meer grip te krijgen op het middenveld werd Sebastiaan Peereboom in de 66ste minuut naar de kant gehaald en vervangen door René Commandeur. Deze mutatie resulteerde vier minuten later al in resultaat. Luke de Waart werd vrij voor de keeper gezet en met een lobje liet hij de 2-0 op het scorebord zetten. Een paar minuten later probeerde René Commandeur het met een omhaal, had een wereld goal geweest, maar lukte helaas niet. Zandvoort was in de slotfase nog wel een keer dreigend maar de vele energie die zij in de wedstrijd gestopt hadden begon zijn tol te eisen, de pijp was gewoon leeg. In de slotminuut viel Roy Honingh nog in voor de moe gespeelde Luke de Waart en hield Jeffrey Koreman de nul met de voet op een vrije trap. Als toetje van deze middag maakte Jeffrey Schilder in de blessuretijd nog 3-0 door een foutje van de keeper van Zandvoort af te straffen.

Niek van Diepen werd uitgeroepen tot 'Man of the  Match' voor het vele verdedigende werk dat hij had verricht tegen een zeer goede tegenstander(s). Ondanks dat de gasten uit Zandvoort een groot gedeelte van de wedstrijd een licht veldoverwicht hadden gehad stond de verdediging van Marken als een huis en hadden vrijwel niets weggegeven.