Karakteristieken Jong Holland - S.V. Marken
Seizoen 2019-2020, zaterdag 2 november 2019, uitslag 2-2
 Op het troosteloze en ongezellige, mede door het miezerige weer en veel wind, sportcomplex van Jong Holland werd er om tien over drie afgetrapt onder leiding van de jonge scheidsrechter Pedro Raven. Bij Marken ontbraken door diverse omstandigheden Arno Boes, René Commandeur en Ramon Veerman. Erik Teerhuis en Luke de Waart startte in de basis op hun vertrouwde posities.

Marken had in dit eerste bedrijf de wind in de rug en drukte mede daardoor de thuisploeg iets terug op eigen helft zonder echt dreigend te worden. Na een minuut of 10 was er een klein kansje te noteren uit een schotje van Patrick Bond. Ook de thuisploeg was een aantal minuten later dreigend met een schotje van dichtbij recht op de keeper af. De ploegen leken aan het elkaar gewaagd zonder dat er veel viel te beleven. Precies halverwege het eerste bedrijf kwam Marken op een 0-1 voorsprong, Jeffrey Schilder pikte de bal net over de middellijn op en ronde beheerst af. De beide ploegen bleven aftastend spelen om zo mogelijk schade te voorkomen. In de 31ste minuut kwam Marken een tikkeltje onverwacht zelfs op een 0-2 voorsprong, door goed doorgaan van Sebastiaan Peereboom op de achterlijn werd de bal binnen gehouden en breed gelegd op Luke de Waart die de bal binnen kon glijden. In de slotfase waren beide ploegen nog wel een keer dreigend voor de beide doelen maar gescoord werd er niet meer. Zonder overtuigend te spelen ging Marken toch met een redelijke voorsprong aan de thee.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers maar binnen twee minuten spelen lag bijna de aansluitingstreffer in het net. Volledig vrijstaand bij de tweede paal schoot Jong Holland maar net naast. Nu had de thuisploeg de wind in de rug en drukte Marken terug op de eigen helft. Rond de 20ste minuut was eerst Marken dreigend toen Sebastiaan Peereboom net iets te kort kwam en werd een afstandsschot van Jong Holland prima gestopt door de keeper van Marken. Nu was het precies halverwege het tweede bedrijf de beurt aan de thuisploeg, een diagonale pass vanaf de rechterkant werd vanaf links in de verre hoek geschoten 1-2. Een moment later werd een schot van Jeffrey Schilder geblokt. Maar het was de thuisploeg die licht de overhand had met een paar redelijke mogelijkheden om tot scoren te komen. Een kwartier voor tijd werd Sebastiaan Peereboom naar de kant gehaald en kwam de herstelde Roy Honingh in het veld waardoor Patrick Bond achter de spitsen ging spelen. In de 81ste minuut viel Jeffrey Schilder geblesseerd uit en werd vervangen door Stephan Plat en de slotminuten mocht Maurice Gerritsen voor Luke de Waart vol maken. In deze fase was Marken nog tot twee keer toe dichtbij de “bevrijdende” goal voor een driepunter. Eerst werd een vrije trap van Patrick Bond van net buiten het zestienmetergebied geblokt en ging een schot van Tijs Klaver maar net over. De redelijk goed leidende scheidsrechter Pedro Raven, geen enkele kaart nodig, had aangegeven dat er minimaal 4 minuten!! bij kwamen en in die fase ging het mis. Een diepe bal in de 93ste minuut werd niet goed beoordeeld door Dominic Zeeman en kon worden voor gegeven vanaf de rechterkant en bij de tweede paal binnen geschoten 2-2. Een teleurstelling van jewelste voor een ieder die Marken een warm hart toedraagt maar de eerlijkheid gebied dat dit uiteindelijk een terechte uitslag was. Al was Marken wel zeer dichtbij de eerste uit overwinning.