Karakteristieken & Foto's: FC Zaandam - S.V. Marken
Seizoen 2019-2020, zaterdag 19 oktober 2019, uitslag 4-1
 Bij Marken ontbraken de nodige spelers vanmiddag zoals Ramon Veerman en Roy Honingh wegens blessures en ook kon trainer Ronald Dooijeweerd niet beschikken over Luke de Waart die een weekje op vakantie is. Tijs Klaver startte als vervanger van Roy Honingh, maar niet op de linksback positie maar als verdedigende middenvelder.  En het 4-4-2 systeem werd compleet gemaakt met de twee aanvallers Jeffrey Schilder en Arno Boes.

Al snel zette de thuisploeg Zaandam druk naar voren met dreiging op de goal van Jeffrey Koreman. Marken kwam zeker het eerste kwartier maar moeilijk in het spel om een weerwoord te geven op het opportunistisch spelende Zaandam. Maar uitgespeelde kansen of mogelijkheden kregen zij evenwel niet. Marken was pas voor het eerst licht dreigend na ruim een kwartier spelen. Rond de 20ste minuut was de thuisploeg dicht bij de openingsgoal met een schot van dichtbij tegen de keeper van Marken op. Bij Marken werd het spel er niet veel beter op met name door de vele slechte passes en hierbij horende balverlies. In de 25ste minuut kwam Zaandam dan ook niet onverwacht en verdiend op een 1-0 voorsprong. Slalommend door de verdediging van Marken heen werd uiteindelijk van dichtbij afgerond door Lucas Wijkstra. Direct hierna tikte Jeffrey Koreman een diagonaal schot tot de zoveelste corner in het eerste bedrijf. Zaandam bleef dreigend en in de 41ste viel dan ook de tweede goal. Nadat eerst een afstandsschot op de paal terecht was gekomen ging de rebound tegen onderkant lat werd in tweede instantie binnen gewerkt door weer Lucas Wijkstra 2-0. Een volledig terechte stand want Marken had zich zeker niet van zijn beste kant laten zien met matige en zo niet ongeïnteresseerde inzet, vele slechte passes en balverlies. Na een minuutje blessuretijd floot de wat warrig fluitende scheidsrechter Beudeker voor de thee.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en kennelijk was het eerste bedrijf goed geanalyseerd en besproken want er werd zeker het eerste kwartier uit een ander (beter) vaatje getapt. Binnen een aantal minuten spelen was er een uitbraak met Jeffrey Schilder die maar net iets tekort kwam voor de aansluitingstreffer. Gevolgd door een prima aanval over meerdere schuiven bij Marken en ging Jeffrey Schilder alleen op de keeper af. Met een schot van Patrick Bond werd het prima eerste kwartier afgesloten zonder dat helaas de aansluitingsgoal werd gescoord die er wel een aantal keren inzat. Hierna was het weer de beurt aan de thuisploeg die een aantal goede mogelijkheden kreeg om de score verder op te voeren. Net binnen het halfuur spelen was Marken dichtbij een doelpunt toen uit een corner de bal maar net naast ging. Maar in de 76ste minuut werd de wedstrijd toch in feite beslist, een lobje van Zino Hartgers ging over/door de handen van Jeffrey Koreman heen en de 3-0 stond op het niet werkende scorebord. Twee minuten later kreeg de keeper van Marken een diagonaal afstandsschot niet klem in de handen en de rebound werd door Sedar Öztürk binnen getikt 4-0. Dit werd later nog gevolgd door een schot op de lat en een vrije trap vanaf 20 meter die net over ging van Zaandam. Nog net binnen de officiële speeltijd frommelde Tijs Klaver de 4-1 binnen uit een van de weinige corners. In blessuretijd was, de beste man bij Marken Jeffrey Schilder, nog heel dichtbij een doelpunt maar zijn schot ging helaas net naast. Vijf minuten werd er extra gespeeld maar in de stand kwam geen verandering meer en konden we terug kijken op een zeer teleurstellende middag, behoudens het eerste kwartier na de thee, maar dat is te weinig om resultaat te bereiken.